Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Kokoskake med bringebær

Kokoskake med bringebær

Bilde

Kokos-elskere – se hit! 

Vår i lufta og kake i ovnen. På sånne dager kan man jo bli litt klin kokos av alt sollyset. Min anbefaling: ta deg ei kake. 
Liker du kokos? Denne er til deg.  Kaken er enkel å lage og jeg valgte å steke den i en brødform. Du kan gjerne steke den i en rund springform (ca. 22-24 cm). Steketiden vil da bli noe kortere. Kokosmelk og kokosmasse skal stå og svelle litt på benken før kaka røres sammen. Grunnen er at kokosen skal suge opp væske (og gjøre kaken saftig). Kaka inneholder kun fettet som er i kokosmelken. Det gjør at den kanskje kan oppleves litt tørr dagen etter. Løsningen er å tilsette litt fett i kaken (ca. 75 gram smeltet smør tilsettes på punkt 3.) men det er opp til deg! Den smaker uansett fantastisk når den er helt fersk.

Kokoskake med bringebær
120 g kokos
250 ml (full fat) kokosmelk 

3 egg
220 g sukker
220 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
130 g bringebær – frosne eller friske

Slik gjør du:
1. Bland sammen kokos og kokosmelk. La stå på benken ca. en halv time. 
2. Pisk eggedosis av romtempererte egg og sukker. 
3. Sikt inn det tørre. 
4. Vend inn kokos og bringebær helt til slutt. 
5. Helles i en godt smurt (eller bakepapirkledd) brødform som rommer 1.5 liter.
6. Stekes på 180 grader i 45 – 55 minutter. Sjekk med en bakepinne om den er ferdig. Det skal ikke henge deig igjen på pinnen.

 

Bilde

Bilde

La kokosmelk og kokos stå å svelle rundt en halv time før du begynner. Pisk eggedosis før du blander inn resten av ingrediensene. 
Bilde

Rør inn kokosmasse først, så bringebærene. Da er det mindre sjanse for at bringebærene går i stykker. 
Bilde

Åh, jeg er så svak for kokos! Supergod og saftig så det holder. De friske bringebærene ga kaken en løft. Nam! 
Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Live
    Svar
    Skrevet på09:33, 24. mai 2017

    Hei Elin,
    Det hørtes ut som en fantastisk kake, spesielt for de med melke allergi:) Tror du det går fint om kokosen står å bløter seg i mer en en halv time, si ca. 2?
    På forhånd takk for hjelpen:)
    Mvh,
    Live

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:38, 24. mai 2017

      Det kan hende kokosen suger til seg mer av væsken ved å stå lenger, (blir litt fastere) men det tror jeg går fint.

  • Linda Marie
    Svar
    Skrevet på07:58, 24. juli 2018

    Veldig, veldig god kake! Jeg tilsatte litt fett i, men ikke smeltet smør slik du skrev. Jeg tok heller kokosolje, siden jeg hadde det stående, og kaken ble saftig og god med en heeerlig kokossmak!

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på12:10, 24. juli 2018

    Så smart! Takk for tips 🙂

    • Linda Marie
      Svar
      Skrevet på11:31, 9. august 2018

      Kan forresten informere om at denne kaken holdt seg saftig og god i flere dager, mulig pga kokosoljen. Skal definitivt lages igjen! 😀

  • Anne Marit Pedersen
    Svar
    Skrevet på13:44, 2. august 2022

    Denne var nydelig! Jeg puttet oppi noen rips også siden jeg hadde for lite bringebær. Kjempegodt😃

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...