Konfektkake med appelsinsmak

Konfektkake med appelsinsmak

Picture

Bløt sjokoladekake som smaker appelsinkonfekt. Dån. 

Kaka som fører deg flukt inn i appelsin- og sjokoladehimmelen! Dette er en liten diamant av en oppskrift jeg aldri har bakt før, selv den har ligget i oppskrifts-permen i over tjue år. Appelsin og sjokolade er så godt sammen, og dette er en skikkelig klassiker du gjerne kan la ligge i skuffen i tjue år til før du baker den igjen. Den går nemlig aldri av moten. 
Av og til finner jeg oppskrifter som har gjemt seg i mange år. Dette er en sånn. Den lå innimellom noen gamle oppskrifter fra da jeg jobbet i bakeri og jeg har skrevet den av en eller annen. Grunnen til at denne kaka aldri ble laget har nok noe med at den slett ikke passet inn i kake-porteføljen på bakeriet. Der var det liksom litt mer sånn, massariner, marvposteier, napoleonskaker og punsjboller.

Denne kaka oser av lyx og dempet belysning i myke fløyelssalonger. En mektig kake som aller helst egner seg med litt frisk frukt og is eller vaniljesaus. Dessert, med andre ord.

Jeg har gjort litt om på den opprinnelige oppskriften. Bare for å toppe det litt ekstra har jeg tilsatt litt appelsinlikør. Det kan du godt sløyfe, men velger du å ha i en klunk vil du merke at kaka får en fin tøtsj. Tok de nøttene jeg hadde i skuffen, valnøtter og pecan-nøtter, men vil du heller ha i andre type nøtter (eller mandler) velger du det selv. Det kan også helt fint sløyfes.    

Picture

Picture

Konfektkake med appelsinsmak
120 g sukker
3 egg
100 g sjokolade (jeg brukte halvparten lys og mørk)
90 g smør
45 g hvetemel (gjerne finbakst)
40 g hakkede valnøtter
40 g hakkede pecannøtter
Revet skall av en appelsin
2 ss appelsinlikør (eks. Grand Marnier)

Stekes på 180 grader i 25-35 minutter


Slik gjør du:
1. Smelt sjokolade og smør sammen. 
2. Pisk eggedosis av romtempererte egg og sukker.
3. Hakk nøtter og bland dem med melet.
4. Riv det ytterste av en ren appelsin og ha i eggedosisen sammen med likør.
5. Rør inn sjokolade og smør, pass på at du ikke rører for mye.
6. Vend til slutt inn nøtter/mel. 
7. Helles i en form ca. 22-24 cm og stekes midt i ovnen i 25 til 35 minutter (flytt den litt ned i ovnen om den blir mørk på toppen mot slutten)

Server med vaniljesaus eller is

Mønsteret på kaken har jeg laget ved å legge en duk oppå kaka og drysset melis over. Vær forsiktig når du fjerner duken, slik at mønsteret ikke forsvinner.

 

Picture

6 Comments
  • Posted at 03:27, 11. January 2015

    Wow! Lekkert og fristende som vanlig…. flinke, dyktige du 😀

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 07:16, 11. January 2015

      Takk – du er søt Elin 🙂 For lekre oppskrifter laget av min navnesøster, gå til elinlarsen.net!

  • Hildur
    Reply
    Posted at 14:44, 19. January 2015

    Denne har jeg laget nå i kveld og den ble kjempegod! Jeg hadde ikke nøtter hjemme,så tok oppi 40 gram syltede appelsinskall og 40 g hakket sjokolade i stedet. Savnet tyggemotstanden og krispen fra nøttene, men kaken smakte nydelig! Takk for nok en super oppskrift!

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 15:06, 19. January 2015

      Jeg eeelsker denne kaka Hildur! Har spist små biter av den i hele dag 😉

  • Lisbeth Drege Solheim
    Reply
    Posted at 04:20, 19. June 2015

    Tenkte å prøve denne i dag. Det står ingen hevemidler i oppskriften, er ikke bakepulver eller natron nødvendig?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 04:34, 19. June 2015

      Hei Lisbeth, nei, dette er en kake som ikke skal heve annet enn fra eggene i kaken, den er nærmest som konfekt å regne 🙂

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits