Krem-dott-no’s Oreodrøm

Krem-dott-no’s Oreodrøm

Picture

Bunn:
1 pk Havrekjeks  (f.eks Bixit eller Digestive)
120 g smør
3 ss brunt sukker (kan sløyfes)

Ostekrem:
1/3 l kremfløte
400 g  Philadelphiaost eller nøytral kremost
80 g sukker
2 ts sitronsaft
2 ts vanljesukker
100 g knuste oreokjeks (ca. 10 stk)

3-4 biter mørk sjokolade til dekor

Springform 24 eller 26 cm, eller firkantet form
25x 36 cm.

Knus kjeks i en foodprosessor, (evt. tilsett brunt sukker), smeltet smør og klem kjeksblandingen godt sammen i forma. Jeg pleier å sette den i ovnen (180-200 grader i 5-10 min) for å få en litt røstet smak. Deretter skal bunnen avkjøles. Når bunnen er helt kald, pisk kremfløte, mens du i en annen bolle pisker sammen kremost, sukker, sitronsaft og vaniljesukker (gjerne med ekte vanilje). Når ostemassen er glatt blandes kremfløte og ostemasse sammen. 
Knus kjeks i en plastpose til du har fått passe store biter og bland inn i kremen. Helles på den helt kalde bunnen og settes i kjøleskap til dagen etter.  (Til dere som har brukt Kornmo som det opprinnelig sto i denne oppskriften tidligere – bytt til Bixit eller Digestivekjeks. Da blir bunnen mindre smulete)

Jeg har et coctailbær til pynt, men til denne kaka smaker det absolutt best med friske (bringe)bær til.

Picture

Ostemasse og pisket kremfløte blandes.
Picture

Stryk ut og sett i kjøleskap natten over.
Picture

Bland inn knuste kjeksbiter helt til slutt. Vend inn!
Picture

Kremen strykes ut på den avkjølte kjeksbunnen.
Picture

En av verdens mest kjente kjeks i en av verdens beste ostekaker.
Picture

Her har jeg smeltet sjokolade, brukt en skje og laget mønster på kryss og tvers. Lett som bare det!
33 Comments
  • Posted at 02:45, 16. October 2012

    Denne ser virkelig lekker ut! Lurer på om ikke jeg skal lage den. Og jeg som ikke er begeistret for ostekake i det hele tatt 🙂 Takk for oppskriften!

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 05:12, 16. October 2012

      Så bra – værsågod!

  • irene eriksen
    Reply
    Posted at 11:57, 24. October 2012

    den så bare knall god ut , må definitivt prøves 🙂 hr ikke bakt med oreo kjeks før men alle skryter av de kakene, så nå falt valget på din kake, 🙂

  • Christine
    Reply
    Posted at 13:03, 26. October 2012

    Den ser utrolig god ut, og jeg skal helt klart lage den. Lurte bare på for sikkerhets skyld; bruker du fyllet i oreos’ene også, eller bare kjeksene? Og hvordan klarer du å skjære stykkene så glatte?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 15:59, 26. October 2012

      Hei Christine! Jeg brukte hele kjeks, også fyllet. Stykkene ble skåret opp ved at jeg dyppet en veldig skarp kniv i en kanne med varmt vann, tørket av vannet på kniven, og skar i kaken 🙂

  • Arnhild-Marie R.Trøen
    Reply
    Posted at 08:58, 27. October 2012

    Tusen takk for fin oppskrift på ostekake.Jeg skal prøve den,får glemme kaloriene en gang iblandt.Ha en fin helg 🙂

  • Maria
    Reply
    Posted at 16:32, 27. October 2012

    Tenkte å prøve meg på denne, den så lekker ut. Når du sier sitronsaft, hva slags sitronsaft..? Klemt ut av en sitron?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 02:56, 28. October 2012

      Bruk det du har! Klem ut av en frisk sitron smaker best, men jeg bruker ofte fra flaske.

  • Herlaug larsen
    Reply
    Posted at 02:59, 29. October 2012

    nydelig og lettvint å lage,, min favoritt no,,,,

  • Konditor-Elin
    Reply
    Posted at 14:38, 29. October 2012

    Takk til alle oreo-elskere som har satt pris på denne kaka 🙂 Noen har slitt med at bunnen blir smulete, og derfor kan det kanskje lønne seg å tilsette litt mer smør – ELLER man kan benytte en annen type kjeks. For eksempel Bixit eller Digestive. Har ikke forsøkt selv, men tror det blir like godt. Kommentarer mottas med takk 🙂

    • Marianne
      Reply
      Posted at 03:28, 30. October 2012

      Hvilken form bruker du?

      • Konditor-Elin
        Reply
        Posted at 04:23, 30. October 2012

        Springform 24 eller 26 cm, eller firkantet form
        25x 36 cm.

    • Renate
      Reply
      Posted at 04:29, 7. January 2014

      Brukte Oreo kjeks i bunnen også…..knallgodt 🙂

      • Konditor-Elin
        Reply
        Posted at 04:59, 7. January 2014

        Takk for tips Renate 🙂

  • Leikny
    Reply
    Posted at 03:42, 30. October 2012

    hei;)
    Takker for oppskrift, denne skal prøves.
    Liker når kakene er lettvinte å lage 🙂
    men lurte på et par ting;
    hvor lenge må kaken stå før den kan skjæres i og kan denne kaken fryses?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 04:25, 30. October 2012

      Jeg lot kaken stå i 2-3 timer, men er bunnen fast ( se kommentar om kjeksbunn over) kan den skjæres med det samme. Vil ikke anbefale å fryse denne.

  • Elisabeth Kristin
    Reply
    Posted at 10:34, 30. October 2012

    Ser skikkelig god ut!! Er nok ikke i nærheten så kaloririk som den oreokaka jeg pleier å lage…
    Kan jo virkelig være et alternativ når man prøver å stramme inn litt på “fristelser”

  • Nina
    Reply
    Posted at 04:16, 31. October 2012

    Har du ett alternativ til sitron i fyllet? Jeg er særdeles allergisk mot alt av citrus

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 04:33, 31. October 2012

      Sitronen i denne oppskriften har til hensikt å være en “smaksforsterker”, og er ikke absolutt nødvendig.

  • Lisbeth
    Reply
    Posted at 01:59, 1. November 2012

    Hvis du bruker ekte vanlige. Hvor mye da? En eller to stenger?

  • Lisbeth
    Reply
    Posted at 02:00, 1. November 2012

    Mente vanilje.

  • Konditor-Elin
    Reply
    Posted at 02:07, 1. November 2012

    En vaniljestang er nok til å gi en meeeget god smak.

  • Aud Byrløkken
    Reply
    Posted at 10:05, 1. November 2012

    Ser helt nydelig ut.

  • marita
    Reply
    Posted at 09:41, 3. November 2012

    Da står kaken i kjøleskapet, og store og små gleder seg til dessert-kake imorgen! Takk for oppskrift 🙂

  • Berit på Grannes
    Reply
    Posted at 06:14, 4. November 2012

    Hei og takk for sist, selv om det begynner å bli lenge siden 🙁
    Denne må prøves, er ikke glad i Oreokjeksen men siden ‘alle’ liker den så må jeg prøve 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:08, 4. November 2012

      Hei Berit – den kule damå på Grannes 🙂 Hvis du ikke er særlig begeistret for Oreo-kjeks kan du jo prøve å putte en annen favorittkjeks i kremen. Her er det bare å prøve seg fram…

  • Gro
    Reply
    Posted at 09:21, 4. November 2012

    Har du prøvd med annen smak, enn sitronsaft?
    Kan jeg bruke melk istedet??

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 13:21, 4. November 2012

      Hei Gro! I en ostekake er det den litt syrlige smaken som skal fremheves, derfor benyttes ofte sitron i denne type kake. Du kan gjerne sløyfe smaken og bare benytte vanilje. Men melk ville jeg ikke ha bruk, da det ikke gir noe smak til en slik kake.

  • Ann Sofie
    Reply
    Posted at 08:39, 22. June 2013

    Hei! Jeg skal kjøre bil i ca 2 timer og tenkte å frakte denne kaken med meg, så jeg bare lurte på om du hadde noen tips til hva jeg kunne gjøre? Jeg tenkte å ha kaken i en boks sammen med noen fryseelemtenter. Jeg er også litt redd for at kaken kommer til å bli rennende siden kaken ikke er stekt og så fordi den inneholder krem.
    Håper på svar!:)

    • Konditir-elin
      Reply
      Posted at 06:58, 23. June 2013

      Kjøle-elementer høres bra ut! Pakk gjerne kaken inn i et håndkle med elementene. Den vil ikke smelte selv om den er laget av pisket krem. Lykke til og god tur!

  • Line Natvig
    Reply
    Posted at 12:03, 3. April 2014

    Den er kjempegod! Har laget den flere ganger!

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:06, 3. April 2014

      Så hyggelig å høre Line!

  • Posted at 14:48, 5. February 2018

    Den er farlig god. 😄 og så enkelt å lage! Tusen takk Elin 😃

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website