Din handlekurv er nå tom!
Kringle med makronfyll
Ett av ønskene dere hadde til syttendemaifeiring var kringle. Jeg har derfor laget ikke bare en, men to kringler i dag. Det er fordi kringler ofte blir rå i midten. Ved å dele deigen i to og lage to kringler får du en tynnere pølse med deig som er lettere å gjennomsøke. Det blir rett og slett saftig kringle, ferdigstekt på under et kvarter.
Kringle med mandelfyll (2 stk)
525 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt).
1 egg til pensling (valgfritt)
en liten klype salt
Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett romtemperert eller kald melk og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 8-10 minutter.
3. Deigen eltes godt totalt ca. 15-20 minutter. Sett opp farten siste 5 min. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4. La deigen hvile en times tid på benken. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, del deigen i to og lag to kringler. Følg instruksene på bildene under.
6. Settes til heving ca. 35-45 minutter til.
7. Stek en og en kringle på 225 grader (over/undervarme) ett hakk ned fra midten i 12-15 minutter (pensle med egg før steiking om du ønsker)
Makronfyll
For å få mer og bedre smak på fyllet kan du legge mandlene på en plate og putte platen i ovnen på 180 grader i ti minutter. Avkjøl mandlene før du lager fyllet:
160 g mandler
160 g melis
50-60 g eggehvite
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor. Jeg bruker den som følger med stavmikseren. Juster med eggehvite for å få riktig konsistens. Fyllet skal være mer fast enn flytende.
Kari Kjøniksen
Den så nydelig ut!
per arne Jørgensen
Kan denne fryses uten glasur?
Elin Krem.no
ja
Camilla
Ser nydelig ut😍 Tror du deigen kan heve over natten i kjøleskap med halv gjærmengde?