Krydderkake med eple og kremostglasur

Krydderkake med eple og kremostglasur

Picture

Krydderkake laget på latmanns-vis 

Høst er for meg synonymt med krydderkake, en tekopp, et pledd og en bok, gjerne foran en peis som spraker. Det aller beste? At denne kaka bare røres sammen på 1-2-3. 
Jeg har bakt kake til regnfulle og mørke høstkvelder. Ettersom de norske eplene er på sitt beste nå, puttet jeg likeså godt noen eplebiter i krydderkaka. Det ble veldig godt. Hadde en rest av kremostglasur fra en gulrotkake, og den brukte jeg både inni og oppå kaka.

Det som er så fint med krydderkaker, er at man kan tilsette de kryddersmakene man liker best. I denne kaken kan du for eksempel tilsette litt ingefær, allehånde, anis eller pomeranseskall. Liker du ikke nellik? Da dropper du det krydderet. Eller du kan ta bort kardemomme. Det er opp til deg og din smak!

​For å få litt farge på kaken har jeg også tilsatt litt kakao, uten at det setter særlig smak. 

Kaka er laget over samme lest som denne appelsinkaka 

Krydderkake med eple og kremost-glasur
200 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
120 g (brunt) sukker
1 ts kardemomme
2 ts kanel
0.5 ts nellik (malt)
2 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
1 ss kakao
1 dl melk
3 egg
1 dl nøytral olje (solsikke, soya eller raps)

​ca. 3 epler

Slik gjør du:
1. Rør sammen egg, olje, sukker og melk. 
2. Sikt det tørre sammen (bland det godt sammen) og miks med den flytende blandingen. Rør til du ikke har klumper. 
3. Skrell epler og del i båter. 
4. Røra helles i en 22 cm rund springform. Legg på epler.
5. Settes i ovnen på (varmluft) 180 grader i ca. 40 minutter. Bruk en stekepinne for å finne ut når kaken er ferdig stekt. Det skal ikke sitte deig igjen på pinnen. 

Kremostglasur
100 g nøytral kremost
35 g smør
60 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft

Strykes på kaken etter avkjøling 

Picture

Picture

Bland det tørre med det våte. Rør med en ballongvisp til du ikke har klumper. Hell røra i en kakeform ca. 22 cm og stek på varmluft 180 grader i ca. 40 min. 
Picture

Etter at kaken er avkjølt strykes glasuren på. Om du ønsker kan du gjøre som jeg har gjort her, delt kaken og tatt et lag med krem i midten også. 
Picture

Picture

Saftig og god krydderkake som er lett å lage. 
Picture

Deilig kake som smaker godt nå på høsten. Oppbevares best i kjøleskap. Kan fryses om ønskelig. 
3 Kommentarer
  • Anne
    Svar
    Skrevet på23:31, 27. oktober 2017

    Hei Elin! For det første: følger deg på insta og får såå mye inspirasjon til å bake – så takk for det 🙂 I helgen skal jeg lage noe glutenfritt som er godt til kaffen for en haug med kakemonser, tror du denne funker å lage med glutenfritt mel? Har du evt linker til noe annet glutenfritt, som du kommer på i farta? Har særs lite erfaring med å lage noe som helst uten gluten, hehe..
    God helg! 🙂
    Mvh, Anne

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:02, 28. oktober 2017

      Hei Anne! Tja, jeg har stort sett bare laget sukkerbrød med glutenfritt mel (og det har gått veldig, veldig bra) så jeg kan egentlig ikke uttale meg om hvordan det vil gå med denne. Hvis du kikker på kategorier på høyre side har jeg en som heter «glutenfritt». Ta en titt på den, du. Lykke til!

  • Siri
    Svar
    Skrevet på11:16, 9. november 2017

    God kake. Eg syns den hadde litt lite sukker i seg, men kanskje det var fordi eplene eg brukte var sure. Mannen derimot syntes kaka var perfekt, han er ikkje slik ein søtmons som meg 😉

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits