Din handlekurv er nå tom!
Krydderkake med eple og kremostglasur
Krydderkake laget på latmanns-vis
Det som er så fint med krydderkaker, er at man kan tilsette de kryddersmakene man liker best. I denne kaken kan du for eksempel tilsette litt ingefær, allehånde, anis eller pomeranseskall. Liker du ikke nellik? Da dropper du det krydderet. Eller du kan ta bort kardemomme. Det er opp til deg og din smak!
For å få litt farge på kaken har jeg også tilsatt litt kakao, uten at det setter særlig smak.
Kaka er laget over samme lest som denne appelsinkaka
200 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
120 g (brunt) sukker
1 ts kardemomme
2 ts kanel
0.5 ts nellik (malt)
2 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
1 ss kakao
1 dl melk
3 egg
1 dl nøytral olje (solsikke, soya eller raps)
ca. 3 epler
Slik gjør du:
1. Rør sammen egg, olje, sukker og melk.
2. Sikt det tørre sammen (bland det godt sammen) og miks med den flytende blandingen. Rør til du ikke har klumper.
3. Skrell epler og del i båter.
4. Røra helles i en 22 cm rund springform. Legg på epler.
5. Settes i ovnen på (varmluft) 180 grader i ca. 40 minutter. Bruk en stekepinne for å finne ut når kaken er ferdig stekt. Det skal ikke sitte deig igjen på pinnen.
Kremostglasur
100 g nøytral kremost
35 g smør
60 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft
Strykes på kaken etter avkjøling
|
|
Anne
Hei Elin! For det første: følger deg på insta og får såå mye inspirasjon til å bake – så takk for det 🙂 I helgen skal jeg lage noe glutenfritt som er godt til kaffen for en haug med kakemonser, tror du denne funker å lage med glutenfritt mel? Har du evt linker til noe annet glutenfritt, som du kommer på i farta? Har særs lite erfaring med å lage noe som helst uten gluten, hehe..
God helg! 🙂
Mvh, Anne
Konditor-Elin
Hei Anne! Tja, jeg har stort sett bare laget sukkerbrød med glutenfritt mel (og det har gått veldig, veldig bra) så jeg kan egentlig ikke uttale meg om hvordan det vil gå med denne. Hvis du kikker på kategorier på høyre side har jeg en som heter «glutenfritt». Ta en titt på den, du. Lykke til!
Siri
God kake. Eg syns den hadde litt lite sukker i seg, men kanskje det var fordi eplene eg brukte var sure. Mannen derimot syntes kaka var perfekt, han er ikkje slik ein søtmons som meg 😉
Inger
Jeg vil bake denne, men kan jeg bruke flytende Melange istedenfor olje?
Baker den i en brødform isteden.
Elin Krem.no
Ja, det går fint. Skal du bake den i en brødform vil steketiden øke en hel del. Prøv med en bakepinne for å finne ut når kaka er ferdig.