Din handlekurv er nå tom!
Limonade med jordbær
Frisk sommerdrikk med sitron og jordbær
Et tips: Jo lenger denne står i kjøleskapet, jo mer kullsyre vil forsvinne. Et tips er derfor å lage grunnblandingen med jordbær, sitron og sirup, så sette den kjølig til for eksempel dagen etter (hvis det er da du skal servere den). Tilsett kullsyrevannet og bland sammen rett før servering.
Denne oppskriften kan du slumpe og justere akkurat som du vil. Smak deg frem til det du syntes er godt.
ca. 500-600 g jordbær
saften av 5-6 sitroner
ca. 1 liter vann med kullsyre (for eksempel Farris)
Sukkerlake av 150 g sukker og 1.5 dl vann (gis et oppkok) Jeg brukte all sukkerlaken, men smak deg frem.
Slik gjør du:
1. Rens jordbærene og mos i en blender eller bruk en stavmikser sammen med 1/2 dl av sukkerlaken.
2. Hell jordbærene i en sikt, rør slik at du bare sitter igjen med steinene (om du vil kan du droppe å sikte)
3. Del sitroner og klem ut saften. Tilsettes i jordbærpureen.
4. Bland i kullsyrevann.
5. Hell over i en beholder og sett kjølig.
6. Serveres kald.
PS. VIl du gjøre denne drikken litt mer barnevennlig? Dropp både sukkerlake og Farris og tilsett Sprite (sitronbrus) eller annen brus.
|
|
Anne Grethe Arntzen
🥰👌