Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Luftig langpannekake med sommerens bær

Luftig langpannekake med sommerens bær

Picture

Lettvint og frisk sommerkake

Det bugner av frukt og bær både i hage og butikker og hvorfor ikke putte noen av dem i en enkel og lettvint kake? 
Dette er en luftig, frisk og sommerlig kake laget som en røre og stekt i den dypeste av de kvadratiske platene som følger med ovnen. Den blir ikke særlig høy og er derfor stekt på kort tid. Frukt og bær drysses på rett før steking. Perfekt til en kaffe-rast i skyggen, gjerne med et lite melis-dryss på toppen. 

4 egg
3 dl sukker
2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
100 g smør smeltet
1 ½ dl melk
5 dl hvetemel

Bær etter ønske

Slik gjør du:
1. Pisk sammen rom-tempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
2.  Sikt inn det tørre vekselsvis med smeltet smør. Rør inn melken til slutt.
3. Hell røra i en dyp langpanne (min måler ca. 40 x 35 cm)
4. Dryss på bær, som for eksempel solbær, rips, bringebær eller blåbær.
5. Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.

Picture

Picture

Picture

Picture

5 based on 2 reviews
10 Comments
  • akram
    Svar
    Posted at 04:27, 6. august 2014
  • Ann C.
    Svar
    Posted at 10:20, 6. januar 2018

    Denne kaka ser veldig fristende ut, selv nå på mørkeste vinteren. Kanskje spesielt nå, når man lengter til lysere tider.
    Du skriver at kaka blir lav. Tror du det vil funke greit å øke mengden røre for å få den høyere? Eller har du en oppskrift på en annen, høyere kake?
    Bør frosne bær tines, eller går det bra å bruke frosne? Jeg har litt rips og blåbær i fryseren fra i sommer 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 11:30, 6. januar 2018

      Hei Ann C – du kan gjerne doble oppskriften eller gange den opp en halv gang. Da vil den trenge lenger steketid. Alternativt – bruk en mindre form. Det beste er å bruke frosne bær – rett fra fryser.

  • christin
    Svar
    Posted at 09:04, 22. mai 2018

    Hvordan er holdbarheten på denne kaken?
    Og tenker du den kan være god med rabarbra i stedet for bær? Bør i så fall rabarbraen sukres litt for den puttes i deigen?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 09:43, 22. mai 2018

      Rabarbra smaker godt i denne kaken (men vil synke til bunns), strø gjerne litt sukker på toppen. Den holder i 2-3 dager.

  • Nina Gjetanger
    Svar
    Posted at 10:55, 22. mai 2018

    Denne skal jeg bake i dag . Kan den fryses ?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 11:00, 22. mai 2018

      Ja, det kan den.

  • Sara
    Svar
    Posted at 13:11, 20. august 2023

    Hei. Kan jeg bruke jorbær?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 15:11, 20. august 2023

      Ja, men jordbær safter noe mer enn andre bær (inneholder mer vann) som igjen gjør at de kan falle til bunns og bli til en bløt klump. Men, jordbær er jo godt – uansett.

  • Åse Hansehaug
    Svar
    Posted at 10:05, 13. oktober 2024

    Denne er fantastisk, barna elsker den. Og lager den til jobben. Alle synes denne er god og luftig, fin matboksen 😃👍 Anbefales

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...