Mandelstenger

Mandelstenger

Picture

Disse stengene smaker som konfekt og kan lages større eller mindre i størrelse. Sprøytes opp med enten smeltet sjokolade eller eggehviteglasur. Fint å ha på lur i fryseren og passer ypperlig som tilbehør til for eksempel is.
Disse stengene lager jeg helst av råmasse (kalt bakemasse i Sverige eller i Danmark – består av 50% mandler), eller av kransekakemasse. 

Her i Norge har vi ingen bakemasse, men i butikkhylla finner du noe som heter ekte marsipan med 50% mandler (fra Odense). Stengene på bildet er laget av denne massen, og selv om det ikke er en bakemasse går den fint an å steke. De skal steke forholdsvis kort tid på høy varme slik at kakene får en sprø hinne utenpå, og ha en myk midte.

Stekes på 210 grader 5-7 minutter.

Glemte forresten å si at disse er glutenfrie!

Picture

Rull en pølse og klem den så den får en trekantform. Del i passe store biter og sett på en stekeplate.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...