Mandelstenger

Mandelstenger

Picture

Disse stengene smaker som konfekt og kan lages større eller mindre i størrelse. Sprøytes opp med enten smeltet sjokolade eller eggehviteglasur. Fint å ha på lur i fryseren og passer ypperlig som tilbehør til for eksempel is.
Disse stengene lager jeg helst av råmasse (kalt bakemasse i Sverige eller i Danmark – består av 50% mandler), eller av kransekakemasse. 

Her i Norge har vi ingen bakemasse, men i butikkhylla finner du noe som heter ekte marsipan med 50% mandler (fra Odense). Stengene på bildet er laget av denne massen, og selv om det ikke er en bakemasse går den fint an å steke. De skal steke forholdsvis kort tid på høy varme slik at kakene får en sprø hinne utenpå, og ha en myk midte.

Stekes på 210 grader 5-7 minutter.

Glemte forresten å si at disse er glutenfrie!

Picture

Rull en pølse og klem den så den får en trekantform. Del i passe store biter og sett på en stekeplate.
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bollefocaccia med ki..

Deler en liten godbit fra boken min Søt...

Elins iskaffe

Deler denne nyyydelige iskaffen, som hittil kun har...

Cookies med (brun)ba..

Brune bananer blir det støtt. Har mange oppskrifter...

Nektarinterte med ma..

Sommerlig og saftig kake med mandler og nektariner,...

Junisnipper (*kolaka..

Det er ferietid og jeg mangler noe å...