Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Marengstårn

Picture

Borddekorasjon med marengs

En dekorativ måte å servere marengs på er å gjøre det på denne måten: fest dem på en kjegle. Her viser jeg deg hvordan.
Bordet er pyntet med…marengs! Dette er en idé som kan brukes til fest, konfirmasjon, bryllup eller dåp. Kjeglen jeg har brukt er i papp og er kjøpt fra Panduro. Du kan også kjøpe den i isopor (daville jeg kledd den med plast først).

Her er det bare fantasien som setter grenser for hvordan man vil dekorere, hvor stort tårn man ønsker eller hvilke farger som skal brukes. Dette er hva du trenger:

Marengs
4 eggehviter
180-200 g fint sukker
​konditorfarge

Les fremgangsmåte og generelle tips og triks om marengs her

Eggehviteglasur
1 eggehvite
180-240 g siktet melis
3-4 ts sitronsaft

Legg en våt klut over bollen med eggehviteglasur, så stivner den ikke mens du holder på.

Slik lager du kremmerhus av papir (sprøytepose)

Picture

Picture

Start med å stryke litt eggehviteglasur på pappkjeglen. Det gjør det lettere å feste marengsen.

Lag en sprøytepose, eller bare påfør eggehviteglasur med en liten skje. Fest på søylen. Et tips som er smart å få med: start nederst og bruk de største elementene nederst.

Fyll på med mindre marengs mot toppen.

La marengssøylen stå og tørke. Er det fuktig i været (som for eksempel på sommeren), pakk marengstårnet inn i plast. Ellers kan den fint stå i mange dager uten innpakking.

Picture

Picture

Kan lages med mange forskjellige farger og i flere former. Likte du det? Fortell en venn om siden min, da vel!
Julevarianten er laget på samme måte, men jeg har drysset litt gullstrøssel på marengsen før jeg satte den i ovnen. For å være sikker å at den ikke smeltet tørket jeg disse i ca. 10 timer på 65 grader varmluft.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Bollefocaccia med ba..

Brune bananer på benken (igjen!) og fryseren er...

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...