Din handlekurv er nå tom!
Marengstårn
Borddekorasjon med marengs
Her er det bare fantasien som setter grenser for hvordan man vil dekorere, hvor stort tårn man ønsker eller hvilke farger som skal brukes. Dette er hva du trenger:
Marengs
4 eggehviter
180-200 g fint sukker
konditorfarge
Les fremgangsmåte og generelle tips og triks om marengs her
Eggehviteglasur
1 eggehvite
180-240 g siktet melis
3-4 ts sitronsaft
Legg en våt klut over bollen med eggehviteglasur, så stivner den ikke mens du holder på.
Slik lager du kremmerhus av papir (sprøytepose)
Start med å stryke litt eggehviteglasur på pappkjeglen. Det gjør det lettere å feste marengsen.
Lag en sprøytepose, eller bare påfør eggehviteglasur med en liten skje. Fest på søylen. Et tips som er smart å få med: start nederst og bruk de største elementene nederst. Fyll på med mindre marengs mot toppen. La marengssøylen stå og tørke. Er det fuktig i været (som for eksempel på sommeren), pakk marengstårnet inn i plast. Ellers kan den fint stå i mange dager uten innpakking. |