Din handlekurv er nå tom!
Massarinkake
Dejlig dansk kake
Jeg har forkynt min begeistring for massariner i et tidligere blogginnlegg, og denne sommerlige varianten er bakt med samme oppskrift som tidligere. I Danmark og Sverige finnes en rekke varianter av mandelmasse man kan bake av i dagligvarehyllene. I Norge må jeg ty til alternative løsninger. Man får nemlig ikke kjøpt det vi kaller råmasse i dagligvarehandelen her i landet, derfor har jeg her brukt konfektmarsipan bestående av 50% sukker og 50% mandler fra Odense (lilla pakke). Det går også fint å bruke revne marsipanrester eller kransekakemasse.
Du kan gjerne lage dette som en terte med mørdeig i bunnen. Jeg var i det late hjørnet i går og droppet mørdeigen, noe som går helt fint så lenge du smører formen godt. Benyttet en paiform på 24 cm. Til pynt har jeg brukt hermetiske aprikoser skåret i fine båter. Massarinkake er svært saftig, mektig og godt og holder seg i flere dager (gjerne i kjøleskap).
Massarinkake
150 g sukker Hermetiske aprikoser (eller fersken) og rips til pynt Bruk en grind og kjør sammen sukker og mandelmasse til du har en grynete og jevn masse uten klumper. Tilsett mykt smør. Pisk godt sammen. Tilsett egg, et etter et. Sikt inn hvetemel og vaniljesukker til slutt. Has i en smurt paiform 24 cm og stekes på 180 grader ca. 35 minutter. |