Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Massarinkake

Massarinkake

Picture

Massarinkake smaker Danmark for meg. Saftig, bløt og mektig.

Dejlig dansk kake

Det var i et konditori i København jeg fikk smaken, den virkelig gode smaken av massariner.
For mange, mange år siden jobbet jeg som lærling i et dansk konditori. Der lærte jeg en hel masse om dansk arbeidsmoral, hvordan leve med konstant hjemlengsel og ikke minst, dansk konditorkunst. Hjemlengselen dro meg etterhvert tilbake til hjemlandet, men med på flyttelasset hadde jeg en masse oppskrifter og ny konditorkunnskap . Selv om det var en tøff tid å være lærling i København lærte jeg mye om danske kaketradisjoner, blant annet om deres bruk av mandelmasser.

Jeg har forkynt min begeistring for massariner i et tidligere blogginnlegg, og denne sommerlige varianten er bakt med samme oppskrift som tidligere.  I Danmark og Sverige finnes en rekke varianter av mandelmasse man kan bake av i dagligvarehyllene. I Norge må jeg  ty til alternative løsninger. Man får nemlig ikke kjøpt det vi kaller råmasse i dagligvarehandelen her i landet, derfor har jeg her brukt konfektmarsipan bestående av 50% sukker og 50% mandler fra Odense (lilla pakke). Det går også fint å bruke revne marsipanrester eller kransekakemasse.

Du kan gjerne lage dette som en terte med mørdeig i bunnen. Jeg var i det late hjørnet i går og droppet mørdeigen, noe som går helt fint så lenge du smører formen godt. Benyttet en paiform på 24 cm. Til pynt har jeg brukt hermetiske aprikoser skåret i fine båter. Massarinkake er svært saftig, mektig og godt og holder seg i flere dager (gjerne i kjøleskap).

Picture

Picture

Picture

Massarinkake

150 g sukker
150 g smør
150 g mandelmasse
3 egg
45 g hvetemel
2 ts vaniljesukker

Hermetiske aprikoser (eller fersken) og rips til pynt

Bruk en grind og kjør sammen sukker og mandelmasse til du har en grynete og jevn masse uten klumper. Tilsett mykt smør. Pisk godt sammen. Tilsett egg, et etter et.  Sikt inn hvetemel og vaniljesukker til slutt.

Has i en smurt paiform 24 cm og stekes på 180 grader ca. 35 minutter.

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...