Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Mini delfiakake med salt kjeks

Mini delfiakake med salt kjeks

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere å lage disse mini-delfiakakene sammenlignet med de runde kakene jeg lager til vanlig, men der tok jeg feil. Det ble skikkelig vanskelig. Sånn, der var du advart, haha!

Problemet oppstår hvis du ikke holder sjokolademassen varm. Hele tiden. Jeg fylte all massen i en sprøytepose fordi det er lettere fordele sjokolade i formene. Da ble det vanskelig å holde massen varm. Prøvde å putte sprøyteposen i en bolle som sto i varmt vann, men det som funket best var å kjøre hele posen (med sjokolademassen i) i mikrobølgeovnen noen sekunder.

Sånn i ettertid ville jeg latt massen stå i en bolle over vannbad og fylt på sprøyteposen litt og litt.

Det enkleste er også å gjøre ferdig ti og ti. Ikke fyll alle på en gang, da stivner sjokoladen før du får lagt i kjeks. Da vil ikke kjeksen feste seg.  Jeg lagde 35 stykk, men da orka jeg ikke mer, haha, derfor ble det tre av disse i tillegg.

Mini Ritz fant jeg på Rema. Jeg kjøpte noen små former i papir på Kitchn. Velg selv om du vil bruke gleletopper eller hjerter, eller kanskje noe annet pyntestæsj på toppen.

Okei, vil du fortsatt prøve? Her kommer oppskrift!

Mini-delfiakaker med salt kjeks (ca. 50 stk +) Jeg lagde 35 stk pluss 3 stk litt større med mariekjeks

250 g sjokolade (jeg bruker mørk men du kan gjerne halvblande med lys, velg selv hva du liker best)
4 ss sterk kaffe
1 pk kokosfett (Delfiafett)
2 egg
2-3 ss sukker
ca. 50 stk mini salte kjeks
1 pose geletopper eller gelehjerter

Slik gjør du:
1. Finn frem muffinsformer, sett på brett. Ha kjeks klar i en bolle, det samme med pynten på toppen. Skal du åpne poser og fikle med sånt stivner massen for deg.
2. Smelt sjokolade sammen med kaffe i mikroovn eller over vannbad (ikke rør for mye i sjokoladen)
3. Smelt delfiafett. Det skal være helt smeltet og litt varmt.
4. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bruk helst romtempererte egg.
5. Bland sjokolade i eggedosisen.
6. Tilsett smeltet fett litt etter litt.
7. Fordel massen i ti og ti former (jeg brukte en sprøytepose). Legg på kjeks og et nytt lag sjokolademasse. Legg på en gelepynt på toppen.
8.  Hold massen varm (se tips i teksten over) – fortsett å fylle ti og ti nye, sett kjølig når du er ferdig.
9. Pakk bitene i tett boks og oppbevar i kjøleskapet.

 

Ha alt klart før du setter i gang

 

Start med å piske eggedosis av sukker og egg

 

Smelt sjokolade og kaffe over vannbad eller i mikro. Ikke rør i den. La den bli myk av varmen fra væsken. Rør den inn i eggedosisen.

 

Smelt delfiafettet så det er skikkelig varmt. Hell det inn i sjokolade/eggedosis mens du pisker. Ikke bruk for høy fart, da pisker du bare masse luft inn, som igjen vil gjøre at massen stivner..

 

Hold massen varm, ha den gjerne i en sprøytepose..

 

Fyll ti og ti former, gjør de ferdige før du starter på nye ti

 

Etterfyll sprøyteposen med varm masse, så blir det enklere for deg

 

Sånn ser de ut inni! En munnfull delfiakake med salt kjeks

 

Sett kjølig og putt i tett boks etter at de har stivnet helt. Oppbevares i kjøleskapet.

 

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...