Din handlekurv er nå tom!
Mini Monkey bread (salt)
Samtidig som jeg lagde hvitløksbrød (kuvert) bestemte jeg meg for å lage noen små, salte monkey bread. Jeg har fra før av bakt den søte versjonen med stort hell.
Deigen er den samme som for hvitløksbrødet (fordi jeg fikk deig til overs) . De små deigkulene er dyppet i det jeg hadde i skap og skuff, for her kan du bruke kun det ene eller det andre, eller alt på en gang, sånn jeg gjorde.
Aluminiumsformene er kjøpt på Biltema. De ble smurt godt før jeg begynte å legge i deigkuler. Ikke fyll formene mer enn halvfulle, de hever både før de skal i ovnen og i ovnen. Bare tenk litt over det, hvis ikke triller kulene ut under steking.
Grunnoppskrift salt gjærdeig
500 g hvetemel
3.5 dl kaldt vann
15 g gjær
10 g salt
2 ss olje
Dypp i for eksempel:
Hvitløkssmør, pesto, soltørkede tomater, basilikum, knust cornflakes, provencekrydder, frø eller revet ost .
Slik gjør du:
1. Bland alt i en bakemaskin, tilsett kald væske. Husk at du alltid kan justere deigen ved å tilsette mer væske, ikke mer mel.
2. Alt blandes først sammen (til du har en deig) og eltes deretter godt, opp i 15-20 minutter.
3. Deigen settes på benken (eller i kjøleskap om du vil vente lenger med å bake den ut). Pakk bakebollen inn i en pose.
4. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (1-2 timer) knas den godt sammen og deles opp i emner på ca. 6-8 gram.
5. Trill til runde kuler. Dypp i vann eller for eksempel hvitløkssmør, så i det du måte ønske av smaker.
6. Smør aluminiumsformer og legg i deigkuler. Fyll formene kun halvfulle.
7. Etterhev i ca. 45 min.
8. Stekes på 240 grader over/undervarme eller varmluft i ca. 15 minutter.