Müslibar

Müslibar

Picture

Energi til å holde ut reklamepausene

Jeg har laget mine første energi-biter og de smakte så utrolig digg! Disse ble laget på 1-2-3 med ferdig müsli-blanding, tilsatt sukker og litt tørket frukt. Oppskriften kan varieres og tilpasses egen smak. Enklere blir det ikke!

Energi trengs både foran tv’n og ute i skiløypa, og disse bitene passer godt til en kopp kaffe eller til en liten rast ute i det fri. Mine biter hang litt dårlig sammen, men jeg valgte å lage dem uten hvetemel. Tilsetter du litt mel vil de bli fastere og ikke smule riktig så mye. Du kan bruke hva du vil av tørket frukt, som for eksempel blåbær, aprikos, tranebær, svisker, rosiner, sultaniner, kirsebær eller hva du måtte like.

Müslibar
250 g ferdig müsliblanding (Müsli Frukt, First price)
100 g tørket fukt (jeg brukte litt gode rosiner, tørket aprikos og noen svisker)
evt. 30 g hvetemel
20 g sukker
80 g honning eller lys sirup
40 g nøytral olje

Slik gjør du:
1. Vei opp sukker, honning/sirup og olje og ha i en kjele. Varm opp til alt er smeltet og blandet.
2. Hakk den tørkede frukten (jeg hakket ikke rosinene)
3. Bland det tørre sammen og bland inn blandingen i kjelen.
4. Kle en form (ca. 20 cm x 28 cm) med bakepapir og klem blandingen godt sammen.
5. Sett i ovnen på 170 grader i 20-25 minutter.

Avkjøl noe. Bruk en stålskrape eller lignende og marker biter mens massen enda er litt varm. Avkjøles helt før bitene brytes ifra hverandre. 

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
10 Kommentarer
  • Heidi
    Svar
    Skrevet på14:12, 11. februar 2014

    Takk for energioppskrift! Ser digg ut, testes før neste skitur!

  • Sofasliter-Elin
    Svar
    Skrevet på01:15, 12. februar 2014

    Så bra, Heidi – du er så sprek, altså! Gå for gull med Elins energibar i sekken 🙂

  • Therese
    Svar
    Skrevet på06:39, 12. februar 2014

    Hei!jeg har prøvd ut oppskriften,men mine falt litt fra hverandre-«smulet»litt liksom når jeg skulle skjære den opp i biter. Har du noen ide om hva jeg kan ha gjort galt?er det for lite sirup? Jeg fulgte oppskriften…men de smaker utrolig godt da!selv om de smuler litt;)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:21, 12. februar 2014

      Hei Therese! Det er lite «bindemiddel» i denne oppskriften og mine hang ikke så veldig godt sammen de heller, men det var fordi jeg droppet å ha i noe mel. Hadde du i mel?

      • Therese
        Svar
        Skrevet på09:42, 12. februar 2014

        Ja, jeg hadde i litt mel…da prøver jeg uten neste gang:)

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på10:21, 12. februar 2014

        For å få de fastere må du nok tilsette enda litt mer mel 🙂

  • Skrevet på13:56, 12. februar 2014

    Tusen takk for mange fine oppskrifter, jeg har fulgt bloggen din en god stund og har merket meg MANGE oppskrifter jeg ønsker å prøve ut:)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på00:34, 13. februar 2014

      Så hyggelig å høre Marit! Setter pris på sånne tilbakemeldinger 🙂

  • SOLVEIG
    Svar
    Skrevet på07:24, 16. februar 2014

    Jeg lurer på hvilken olje du bruker?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:13, 16. februar 2014

      Hei Solveig, jeg bruker rapsolje eller solsikkeolje.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...