Naked cake

Naked cake

Bilde

Stygg-pen festkake

Så enkelt. Og så vanskelig å få……RETT! 
En gang måtte bli den første. Naked cake – nakenkake på norsk, har jeg sett mange av, men det satt litt langt inne å lage den selv. Kanskje fordi jeg trodde det egentlig var litt for enkelt? Sånn snakker en som ofte tar litt for lett på ting. Kremt. La meg si det sånn – dette er en kake ALLE kan lykkes med. Til og med en selvgod faglært konditor, som nå har gjort alle tabbene slik at du slipper.  

For dette handler om å være litt nøye, om å få kaka til å bli rak i ryggen.

For det første: kaka kan ikke være for lav. Da blir den bare seende ut som en halvferdig, flat bløtkake. Jeg lagde to kakebunner (en med fire egg og en med fem egg – 22-24 cm form), slik at jeg fikk fem deler (3 +2). Men selv da kan den se litt puslete ut. Så, mens jeg sto i butikken for å kjøpe bær til kaka fant jeg ut – nei, jeg må ha en topp. Bort i hylla og raske med seg en ferdig kakebunn. Ja, du leste riktig. Jeg skylder på tidsklemma, jeg. Bunnen brukte jeg til å stikke ut ringer som ble til en pen liten topp. Voilà! Etasjekake! Men fyttikatta for en forferdelig ferdig kakebunn. Anbefales IKKE! Lag en rullekakebunn sjæl og stikk ut. 

Når du skal lage denne kaka må du tenke rene linjer. Det siste du vil ha er det skjeve tårn i Pisa. Jo skakkere, jo styggere. Du kan derfor med fordel legge sammen kaka i en rund kakering, fryse den og så ta den frem igjen når du skal lage den ferdig. DA vil den ha helt rette kanter. Av samme grunn brukte jeg en utstikker på den lille toppen. Større sjanse for å lykkes med å få RETTE kanter. Toppen må heller ikke bli for stor og tung. Da synker den fort ned i den store kaka (ser jo heller ikke særlig pent ut).

Det er også et poeng å ikke bruke for mye krem. Da er det lettere å unngå at den sklir (i feil retning) – eller sagt på en annen måte, lettere å holde rett. Men ikke fortvil. Med så mange lag blir det blir nok krem i kaka allikevel. 

Du trenger:
2 kakebunner skåret i fem deler. 
1 rullekakebunn som stikkes ut fem rundinger ca. 13-15 cm i diameter
syltetøy etter eget ønske
ca. 4 dl kremfløte
3 ss sukker

Bringebær, blåbær, jordbær, druer, physalis og kanskje en rose eller tre…

Lær mer om dekorering av kaker her

Slik gjør du:
1. Skjær bunnene i like så like deler som mulig. Fem deler av den største (ca. 22-24 cm) og fem deler av den minste (ca. 13-15 cm) Bunnene må være helt flate. Bruk gjerne bunnen av kakebunnen som topp. Pisk kremfløte til krem, tilsatt litt sukker. 
2. Legg på et lag med ditt favorittsyltetøy og et tynt lag med krem. Legg på en ny bunn og gjenta. Prøv å få kaka så rett som mulig. 
3. Klem godt sammen og stryk kremen som tyter ut rundt kantene. Ikke for mye. Dette skal være nakenkake. Stygg-pent. 
4. Sett den lille toppen på og dryss på et lag med melis. Legg på frukt, blomster og bær etter ønske.

Bilde

Stikk ut ringer (eller bruk en tallerken og skjær rundt) ca. 13-15 cm i diameter
Bilde

Legg på et lag med syltetøy og et tynt lag med pisket krem. 
Bilde

Legg sammen kakene og stryk opp sidene med overflødig krem. Det skal ikke være for mye. Prøv å få kakene så rette som mulig. 
Bilde

Syntes den ikke ble så verst, jeg…..men fortsatt er den litt sånn stygg-pen.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...