Din handlekurv er nå tom!
Nøtte- og kokoskaker med sjokolade
Disse nøtte- og kokoskakene er laget etter inspirasjon fra en følger som sendte meg en oppskrift i fjor. Tusen takk Inger Marie! Hennes mamma (som heter Åse) har laget nøtte- og kokoskaker i snart femti år, og jeg fikk lyst til å prøve.
Jeg fikk ikke helt til den originale oppskriften (de fløt ut litt mye), derfor har jeg gjort litt om på den og lagt til litt. For, kunne det ikke smake godt med litt hakket sjokolade i, mon tro? Det ble godt! Selvfølgelig kan du droppe det om du vil.
Kakene er raske å lage, bare å slenge sammen og dessuten droppet jeg melet i oppskriften sånn at de ble glutenfrie. Jeg fikk 28 kaker av en porsjon, men vil du lage dem litt mindre må du gjerne gjøre det. Da blir det flere kaker!
Nøtte- og kokoskaker med sjokolade
1 egg
100 g sukker
100 g malte hasselnøtter
60 g kokos
50 g hakket sjokolade (eller mer hvis du liker ;))
Hasselnøtter (dekor)
Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av sukker og egg.
2. Tilsett malte nøtter, kokos og finhakket sjokolade:
3. Bruk en teskje og sett topper på en bakeplate kledd med bakepapir.
4. Sett på en hasselnøtt på hver kake.
5. Stekes midt i ovnen på 180 grader (varmluft eller over/undervarme) i 8-12 minutter.
6. Avkjøl og oppbevar i en pose i fryseren eller i en tett kakeboks/ pose.