Din handlekurv er nå tom!
Number cake – nummerkake
Instagram-vennlig skrytekake
Selve kaken er rask å lage, men den krever litt forarbeid. Tallene googlet jeg (numbers – printable) og limte inn i et word dokument. Så klippet jeg ut tallene. Mørdeigen er lett å dra sammen, men er du ikke vant til å kjevle mørdeig kan det raskt by på litt problemer (deigen blir fort veldig myk, ta derfor deler ut mens resten ligger i kjøleskap). Kjevle deigen ut i små porsjoner (gjerne ett og ett tall) – rull den over på bakeplaten og skjær ut tall. Ikke flytt på tallene etterpå.
Kremene jeg har brukt er et par av mine favoritter: en lett ganache (sarah bernahard krem) og en chantilly krem (vanlig pisket krem tilsatt ekte vanilje). Du kan gjerne bruke andre kremer, men husk at den kremen du velger på den nederste bunnen må tåle tyngden av toppen.
Jeg har brukt engangs sprøytepose med glatt tyll (nr. 6) til begge lagene.
Kritiske punkter:
At tallene blir tynne nok.
At kremen på nederste lag er sterk nok til å tåle tyngden av toppen.
Kaken bør lages samme dag som den skal spises, men kan til nød stå et døgn i kjøleskap før servering.
Lag først en porsjon mørdeig. Kjevle deigen ca. 1.5 mm tykk. Legg den ferdigkjevelede deigen over på plate med bakepapir.
Skjær ut tallene og stek på 200 grader midt i ovnen i ca. 10-15 minutter (tallene skal ha litt gyllen farge). Lag to tall av hver.
Krem 1 (til nederste bunnen)
Lett ganache
3 dl fløte
150 g sjokolade
1. Hakk sjokoladen.
2. Kok opp fløte.
3. Dra kjelen av plata og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet.
4. Settes i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter).
5. Pisk opp kremen med en håndmkser til fast krem. Ha i sprøytepose.
Krem 2 til toppen:
Crème chantilly
3 dl kremfløte (en kartong) Hvordan piske krem?
2 ss sukker
frøene av 1 vaniljestang, eller frøene av 1/2 vaniljestang blandet med 2 ts ekte vaniljesukker
Pisk kremen så fast at den kan sprøytes uten å sige.
Sett kaken i kjøleskap i ca. 10 minutter etter at du har sprøytet på første lag med krem.
|
|
Lene
Veldig fin kake 😍 hva slags sprøytespisser bruker du?
Konditor-Elin
Glatt tyll nr. 6
Lydia
Hva er glatt tyll nr. 6? Skjlnner ikke helt. Har prøvd å Google litt rundt. Kan du linke?
Elisabeth
Hei Elin! Hvis man skal lage denne kaken med rullekakebunn, ville du dynket den da? Mvh Elisabeth
Elin Krem.no
Tja, det kan du godt. Men den er veldig tynn. Husk det. Går fort i oppløsning.
Elisabeth
Vil helst droppe det hvis jeg kan 😁
Mari
Hei! Er det vanskelig å få kaken bort fra bakepapiret etter at den er ferdig? Kakebrettet mitt får ikke plass i kjøleskapet, og tenkte derfor å legge den over på brettet rett før servering?
Elin Krem.no
Ja. Den bør legges på fatet den skal serveres..