Oreo cookie cream cake

Oreo cookie cream cake

Bilde

Oreokake med marshmallows

Liker du smaken av marshmallows? Av oreokjeks? Denne er til deg! Søtt, seigt og knasende sprøtt.
For en stund siden fjernet jeg alle de gamle oppskriftene som har fulgt denne nettsidensiden siden starten i 1999. Det er fordi det nå er laget et blogginnlegg om de aller fleste oppskriftene som sto på den samlesiden (om du savner noen – ta kontakt, jeg har fortsatt oppskriften liggende på lur. Her er en kake som har vært populære lenge, men som ikke har hatt sitt eget blogginnlegg – før nå.
Oppskriften er opprinnelig hentet fra en svensk nettside
Oreo cookie cream cake

36 Oreo cookies
60 g smør
1 ts pulverkaffe
26 store marshmellows
1 ½ dl melk
3 dl fløte
2 ts melis

Slik gjør du: 
1. Grovhakk 10 oreo cookies. Sett til side. Kjør 26 cookies i en foodprocessor eller slå de til smuler med en kjevle i en tett pose. Smelt smøret. Bland kakesmuler, smør og halparten av kaffepulveret. Trykk ut blandingen i en paiform, 24 cm i diameter. Settes kaldt.

2. Smelt marshmellows med melk på lav varme i en kasserolle. Rør om kontinuerlig til alt har smeltet. Ta av kjelen fra varmen og la det avkjøle ca. 15 min i romtemperatur.

3. Pisk fløten luftig. Bland halvparten av fløten med marshmellowsblandingen til en jevn røre. Vend i den resterende piskede fløten og bland i de grovhakkede cookiesene.

4. Hell fyllet i paiformen. Jevn til toppen med en fuktig kniv. Sett formen i kjøleskap ca. 4 timer til fyllet er stivnet.

5. Bland melis og det resterende kaffepulveret, smuldre det fint med fingrene. Sikt blandningen over kaken. Pynt etter ønske eller med knuste oreo cookies og smeltet sjokolade (bruk en skje og lag sirkelmønster på kaken.)

6. Evt. Skjær opp paien i 8-10 biter. Garner gjerne hver bit med krem, jordbær, mynteblad og en halv Oreo cookie.  

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Jeg gikk bort i fra pynteforslaget i teksten og drysset i steden litt kakao på toppen. Så delte jeg oreokjeks i to som jeg sprøytet en liten dæsj krem på. Til slutt tørket jeg godt av sukkerlake av noen coctailbær og la på kremdottene.
3 Kommentarer
  • Alice
    Svar
    Skrevet på11:53, 22. juli 2015

    Eg lagde den i springform då eg ikkje har paiform.. då eg skulle sjå på den etter 1 times tid i kjøleskapet var det noko som hadde rent utav forma og det virka somom blandinga har skilt seg?? Eg kjende på marshmellow blandinga og den var ikkje varm når eg blanda saman. Men lurer på om eg ikkje varma den nok?? Ser den er gulaktig på bilde?? Min var heilt kvit..

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:05, 22. juli 2015

      Vanskelig å si hva som har gått galt. Marshmallowsen skal smeltes helt sammen med melk – den skal være helt tyntflytende, men den må være godt avkjølt når den blandes med pisket krem og kjeks. Grunnen til at din ble helt hvit er heller ikke lett å si. Kan hende du har brukt en annen størrelse, at du har brukt små marshmallows i steden for store?

  • Skrevet på23:40, 1. august 2015

    Må prøves, kjenner jeg..:)

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits