Oreobakst

Oreobakst

Picture

Mini-Oreo i hvetebaksten? Nam! Det smakte godt, jo, sa seksåringen.
I serien vi-putter-en-Oreokjeks-i-og-håper-det-blir-godt, fant jeg ut at gjærbakst hadde jeg aldri sett noen prøve før, så det måtte jo prøves. Det skal feires barnebursdag, og da kan det passe med noen knasende sprø oreoboller til selskapet. PS. Disse smaker aller best samme dag de er laget (seksåringens dom).
Picture

Oreo-løøøv 🙂
Picture

En Oreobolleblomst…
Grunnoppskrift gjærdeig

550 g hvetemel (ca.10 dl)
100 g sukker (1,1 dl)
1/2 ts kardemomme 
100 g smør
3 1/2 dl melk
50 g gjær
1 egg 

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som trilles til boller/ andre varianter og settes på plate med bakepapir. 
6. La bakverket heve på et varmt sted før det evt. pensles med egg utblandet med litt vann. 

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Settes inn i ovnen på 220 grader i 10-15 min.

OBS! Pass på å klemme Oreokjeksen GODT ned i bolledeigen rett før de går i ovnen.

Bolleugle med Oreo i blikket

Picture

Trill en rund bolle og kjevle den flat og oval.
Picture

Klem ned to minikjeks.
Picture

Lag en liten trekant til nebb.
Picture

Lag noen små “dusker” over øynene.
Klem Oreokjeksene GODT ned i deigen før de går i ovnen, hvis ikke vil de velte ut. Klem nebb og dusker GODT fast (fukt litt med vann for å få det til å feste).
Picture

Ugle? Bamse? Uglebamse? Tja? Bruk melis eller litt sukkerpasta (som jeg har gjort her) til å markere øynene.
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits