Din handlekurv er nå tom!
Ovnsbakte nektariner
Superenkel sommerdessert
Krønsjen på toppen er laget med fingrene på ett minutt – ingen redskap behøves. Steketid avhenger av hvor moden frukten er. Mine nektariner var harde, de sto i ovnen nesten 40 minutter. Da var de møre. Modne, bløte nektariner trenger ikke like lang tid i ovnen og vil lettere koke i stykker (miste sin form).
Du kan også bruke annen fast frukt, som fersken, plommer eller epler.
Ovnsbakte nektariner
5 nektariner – deles i to – stein fjernes.
Krønsj
35 g smør
1.5 ss sukker (gjerne brunt)
1.5 ss hvetemel
1.5 ss havregryn
35 g havrekjeks (ca. 5 stk – for eksempel Gjende)
Slik gjør du:
1. Smør en ildfast form med smør og sett de halve nektarinene i formen.
2. Kna sammen krønsjen med fingrene. Den skal være litt grov.
3. Fordel krønsj på hver nektarin.
4. Hell på litt vann i formen og sett i ovnen på 180 grader.
5. Stek i 30 -40 minutter midt i ovnen
|
|
Therese
Hei!
Etter en runde i stekeovnen smakte nektarinene som svisker…
De eldste i forsamlingen likte desserten, da;)
Elin Krem.no
Svisker? Den var ny. Har aldri opplevd at det har skjedd..
Mona Barosen
Disse smakte veldig godt og var enkle å lage. Takk for nok en god oppskrift!