Panna Cotta

Panna Cotta

Picture

Superenkel dessert til hverdag og fest!
Panna Cotta

5 dl kremfløte
5 dl helmelk
2 vaniljestenger
50 g sukker
5 plater gelatin

I denne oppskriften har jeg halvblandet fløte og melk. Min erfaring er at desserten blir bedre på smak, og ikke fullt så mektig som om den bare skulle vært laget med fløte.

Legg først 5 blader gelatin i kaldt vann. Del vaniljestengene og skrap ut vaniljefrø. Ha melk, fløte og sukker i en kjele sammen med vaniljefrø og vaniljestengene. Varm til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløteblandingen. Fjern vaniljestengene og hell opp i porsjonsglass, eller i en form. (Skal du lage i en form som skal hvelves anbefales å tilsette et par plater ekstra med gelatin). Settes i kjøleskap i minimum en time før de skal severes. Kan fint lages dagen i forveg.

Serveres med bærsaus, friske bær eller nyrørte jordbær. NYYYT! Godt nyttår alle kremvenner 🙂

2 Kommentarer
  • Kristin
    Svar
    Skrevet på06:48, 23. oktober 2014

    Hei!
    Hvor mange porsjoner er denne oppskriften til? 🙂
    Mvh

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:06, 23. oktober 2014

      til ca. 6 personer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits