Pannekaker 

Pannekaker 

Spises like gjerne til middag som til dessert

I konditoriet lager vi gjerne Crepes – dessertpannekaker som skal være tynnere enn tynnest og som serveres med for eksempel is og bær. Denne pannekakeoppskriften er en slik crepes-oppskrift, men disse spiser jeg like gjerne til middag, selv om det da ofte må en hel stabel til for å mette magene. Denne saken er laget for VGs matsatsing godt.no
Om du ikke har tilgang til naturens egne matkammers kan du kjøpe frosne blåbær. Til pannekakene rører du friske eller frosne blåbær med sukker til du synes det er passe søtt, eller du bruker ferdig blåbærsyltetøy. Stryk på, rull sammen og nyt! 

Pannekaker med blåbærsyltetøy

Tid å tilberede: 30 min
Antall personer: 4 personer

250 g hvetemel
3 egg
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
ca. 5 dl melk

Slik gjør du:
1. Pisk sammen egg og sukker.
2. Tilsett halvparten av melken.
3. Rør inn vaniljesukker og mel til du får en klumpfri, tykk røre.
4. Spe med resten av melken og rør til du har en glatt røre.
5. La røren stå og svelle ca. en halv til en time.
6. Ha ca. 1 ss smør eller margarin i en knallvarm stekepanne og hell i en øseskje (ca) med røre.
7. Vend stekepannen rundt slik at røra fordeles jevnt utover til en rund kake.
8. Når pannekaken har fått en fast overflate vender du den med en stekespade.
9. Stek pannekaken på den andre siden til den får en lys farge før du legger den over på fat.


Blåbærsyltetøy

200 g blåbær (friske eller frosne)
75 g sukker 

Rørt syltetøy er rett og slett bær og sukker blandet sammen. Det er mange meninger om hvor søtt et syltetøy skal være, og min anbefaling er å starte med litt sukker og så smake seg frem. Knus blåbærene litt med en gaffel og rør inn sukker etter eget ønske. 

5 based on 2 reviews
10 Kommentarer
  • Mie
    Svar
    Skrevet på06:24, 6. september 2013

    Prøvde disse med kardemomme i røren, helt fantastisk godt:)

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på06:55, 6. september 2013

    Tviler ikke! Takk for tips Mie 🙂

  • nina
    Svar
    Skrevet på00:09, 1. august 2016

    jeg synes de var kanalgode!!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:33, 1. august 2016

      Så bra Nina!

  • Skrevet på13:04, 8. september 2016

    Takk!!

  • Astrid
    Svar
    Skrevet på15:46, 6. november 2017

    Pannekaker er alltid vanskelig her i huset. Det er en som mener at det er ikke middag. Men vi spiser de med sitron og sukker.

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på21:37, 6. november 2017

    Skjønner jeg godt. Jeg vokste opp med pannekake og ertesuppe til middag. I andre land er dette dessert. I dag putter jeg havremel eller litt grovt mel i pannekakene – alltid. Da blir det litt mer mettende middag – for suppa dropper vi.

  • Monika Aannestad
    Svar
    Skrevet på17:31, 30. desember 2018

    Veldig gode pannekaker! Perfekt konsistens på røra. Vår nye favorittoppskrift! 😊

  • Mette Johnsen
    Svar
    Skrevet på22:24, 13. februar 2024

    Kan du bruke havremel isteden for hvetemel?

  • Mette Johnsen
    Svar
    Skrevet på22:26, 13. februar 2024

    Sorry! Ser at du har skrevet noe om dette tidligere

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...