Spises like gjerne til middag som til dessert
I konditoriet lager vi gjerne Crepes – dessertpannekaker som skal være tynnere enn tynnest og som serveres med for eksempel is og bær. Denne pannekakeoppskriften er en slik crepes-oppskrift, men disse spiser jeg like gjerne til middag, selv om det da ofte må en hel stabel til for å mette magene. Denne saken er laget for VGs matsatsing godt.no
Om du ikke har tilgang til naturens egne matkammers kan du kjøpe frosne blåbær. Til pannekakene rører du friske eller frosne blåbær med sukker til du synes det er passe søtt, eller du bruker ferdig blåbærsyltetøy. Stryk på, rull sammen og nyt!
Pannekaker med blåbærsyltetøy
Tid å tilberede: 30 min Antall personer: 4 personer 250 g hvetemel 3 egg 3 ss sukker 1 ts vaniljesukker ca. 5 dl melk
Slik gjør du: 1. Pisk sammen egg og sukker. 2. Tilsett halvparten av melken. 3. Rør inn vaniljesukker og mel til du får en klumpfri, tykk røre. 4. Spe med resten av melken og rør til du har en glatt røre. 5. La røren stå og svelle ca. en halv til en time. 6. Ha ca. 1 ss smør eller margarin i en knallvarm stekepanne og hell i en øseskje (ca) med røre. 7. Vend stekepannen rundt slik at røra fordeles jevnt utover til en rund kake. 8. Når pannekaken har fått en fast overflate vender du den med en stekespade. 9. Stek pannekaken på den andre siden til den får en lys farge før du legger den over på fat.
|
Blåbærsyltetøy
200 g blåbær (friske eller frosne) 75 g sukker
Rørt syltetøy er rett og slett bær og sukker blandet sammen. Det er mange meninger om hvor søtt et syltetøy skal være, og min anbefaling er å starte med litt sukker og så smake seg frem. Knus blåbærene litt med en gaffel og rør inn sukker etter eget ønske.
|
Mie
Prøvde disse med kardemomme i røren, helt fantastisk godt:)
Konditor-Elin
Tviler ikke! Takk for tips Mie 🙂
nina
jeg synes de var kanalgode!!
Konditor-Elin
Så bra Nina!
messing kjøkkenbatteri
Takk!!
Astrid
Pannekaker er alltid vanskelig her i huset. Det er en som mener at det er ikke middag. Men vi spiser de med sitron og sukker.
Konditor-Elin
Skjønner jeg godt. Jeg vokste opp med pannekake og ertesuppe til middag. I andre land er dette dessert. I dag putter jeg havremel eller litt grovt mel i pannekakene – alltid. Da blir det litt mer mettende middag – for suppa dropper vi.
Monika Aannestad
Veldig gode pannekaker! Perfekt konsistens på røra. Vår nye favorittoppskrift! 😊
Mette Johnsen
Kan du bruke havremel isteden for hvetemel?
Mette Johnsen
Sorry! Ser at du har skrevet noe om dette tidligere