Pavlova med iskrem

Pavlova med iskrem

Bilde

Superenkel pavlova for (is)kremfylte maidager

Du tror kanskje den smelter bort? Neida. Isen på pavlovaen smelter ikke fortere enn den toliters boksen du vanligvis har stående på kakebordet. Hvorfor? Fordi underlaget (marengsen) isolerer og holder isen kald. 

Jeg har vært dårlig på å lage pavlova her på krem.no. Joda, det finnes noen elendige bilder på mini-pavlova fra 2013. Saken er den, at det norske folk nå heller vil ha pavlova enn bløtkake på 17. mai. Derfor måtte fru Nilsen gjøre noe krumspring, akkurat som ballerinaen denne kaka er oppkalt etter

Nettet FLOMMER over av pavlovaoppskrifter, så lathansen Elin fant ut at hun skulle gjøre det enkelt for deg. Atter en gang. Fordi jeg vil gi et alternativ til de mange som drar med seg fløte og vaniljekrem i selskapet for å piske krem og legge på bær før kaken skal spises. Ta med en toliter med iskrem. Sett den i fryseren hos gjesten og legg på iskuler (eller hell den ut og skjær i skiver som legges på) rett før den skal på bordet. Kast på bær og spis! 

ELLER – hvis du vil gjøre det ferdig på forhånd, lag kuler av isen (eller skiver) som du legger på et brett og setter inn i fryseren dagen før selskapet. Legg isen på pavlovabunnen rett før den skal på bordet. Velg en is med god kvalitet, gjerne med forskjellig farge og smak. Eller lag isen selv. 

Vil du lage pavloven på tradisjonelt vis? Pisk 3 dl kremfløte og bland med 300 g vaniljekrem.

Denne gang har jeg laget en lett marengs, det betyr at jeg ikke bruker så mye sukker. Den blir ikke seig, men sprø. Bruk finkornet sukker eller melis. Da løser sukkeret seg opp raskere. Den får stå i ovnen i 3-4 timer på varmluft ca. 50 grader, slik at den blir tørr.
Jeg har aldri brukt hverken maisenna eller eddik. Funker fint uten også.

Pavlova 
4 eggehviter
200 gram ekstra finkornet sukker 

Slik gjør du:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret mot slutten av piskingen (ca. 3-4 minutter)
3. Spre marengsen utover en bakeplate kledd med bakepapir. Lag en liten fordypning og en kant. Pass på at bunne ikke blir for tynn.
4. Settes i ovnen på 120 grader 1-2 timer (bruk gjerne varmluft). Kan gjerne stå i ovnen enda lengre 
(på lav temperatur).

Kan oppbevares LENGE lufttett. 

Legg på jordbær, bringebær, blåbær, kiwi, appelsinfileter, ananas eller physalis. Ta det du liker best.

Her er forresten filmen jeg lagde om å lage pavlova for VGTV i fjor: 


Bilde

Pisk marengs med en visp eller bruk en håndmikser. Jeg brukte min kjære Kenwood Chef sense XL 🙂 🙂 :) 
Bilde

Ikke vær så nøye – bare dra det utover til en ring. Lag en fordypning og en kant, men pass på at bunnen ikke blir for tynn.
Bilde

Settes i ovnen på varmluft ca. 50 grader eller om du vil ha en seig variant – 100 grader i ca. en time.
Bilde

Kom maaaai du skjøøøøøne miiiilde!
2 Kommentarer
  • Findus
    Svar
    Skrevet på12:13, 28. mai 2015

    Nå står marengsen i ovnen; variant med vaniljekrem, bær og revet hvit sjokolade bestilt av Erling – 13 i morgen 🙂 Bursdagskakevalget bejublet av både baker og gjester.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:40, 28. mai 2015

      Hurra for Erling! Det høres knallgodt ut. Ha en fin feiring 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits