Din handlekurv er nå tom!
Pepperkake-JUL
Noe for peishylla
Disse bokstavene er lette å skjære ut, (last ned pdfmal litt lenger ned på siden) men du trenger kanskje bitte litte granne ekstra tålmodighet når du skal sette dette opp. Jeg brukte eggehviteglasur, og angret som en hund så snart jeg var i gang. Du fester bokstavene til en pepperkakeplate og jeg vil anbefale å bruke smeltet sukker. Det lager du ved å drysse sukker i en stekepanne. La sukkeret smelte og ikke rør i det før alt er smeltet. Dypp bokstaven i sukkeret når det har fått en nøtteaktig farge, og plasser bokstaven på pepperkakeplaten.
Bruk små biter av pepperkake (jeg skar av noen biter – se bildet under) og satte som støtte bak på bokstavene. Trærne er pyntet før de er satt på.
250g sukker
190 g smør/margarin
190 g sirup
2 egg
500 g hvetemel
4 g bakepulver
4 g ingefær
7 g kanel
4 g nellik
3 g kardemomme
1 knivsodd pepper
Slik gjør du:
1. Sukker, sirup og margarin/smør varmes til en flytende masse (sukkeret skal smelte) som helles over i en bakemaskin.
2. Bland krydderet sammen med det tørre og ha i bakemaskinen. Tilsett egg.
3. Elt sammen til en deig.
4. Deigen settes kjølig til dagen etter.
Pepperkakene stekes på
180 grader ca. 10-12 minutter (avhenger av tykkelse).
Eggehviteglasur
1 eggehvite
180-240 g siktet melis
3-4 ts sitronsaft
|
|
Line
Fantastisk fin og det ser ut som den er enkel å lage:) Dufter helt sikkert herlig!
Karianne Brenni
Hei! Holder disse kakene på fasongen når de stekes? Liker pepperkakene tynne og sprø, ikke porøse som de man kjøper i butikken.
Kan du fortelle omtrent hvor mye krydder og bakepulver det utgjør i skje-mål? Min kjøkkenvekt er ikke nøyaktig nok til å veie 3 gram.
Elin Krem.no
Porøse? Nei, sannelig om jeg vet. Hva er forskjellen på porøse og sprø? Gå ut i fra at 1 ts krydder veier rundt 4 gram. Litt vanskelig å si generelt, fordi noe krydder er lettere i vekt enn andre, derfor oppgitt i gram! Hvis du er i tivl – smak deg fram til den deigen du liker best.
Benedicte Røren
Fulgte oppskriften, bortsett fra at deigen stod i kjøleskapet tre døgn, og fikk en stein hard deig det ikke en gang går å skjære i. Stod den for lenge, eller var det at deigen var varm da jeg satte den til kjøling? Skulle jeg avkjølt før jeg blandet i det tørre? Ikke en oppskrift for dummies..
Elin Krem.no
Deigen kan stå et år i kjøleskap om det så er. Svaret er nei på alle spørsmålene dine. Du har ikke gjort noe feil (med mindre du har veid opp feil?) Denne deigen er nærmest flytende når den er ferdig laget. Den må stå kjølig for at den skal sette seg. Kald deig blir raskt romtemperert, så skjønner ikke helt hva som har gått galt her.
Benedicte
Den var bløt og fin da jeg satte den inn, men var noe varm da jeg blandet ingrediensene. Den stod derfor litt til lufting i vinduet før jeg pakkket den inn i plast, for så inn i kjøleskapet. Jeg ble svært overasket..og jeg hater å kaste namenam mat..
Elin Krem.no
Har aldri opplevd problemer med denne deigen, så jeg vet dessverre ikke helt hva jeg skal gi deg som råd.