Din handlekurv er nå tom!
Pitabrød med havremel
..eller noe du kan dele i to og spise med pålegg…
Deigen trenger lang hviletid og hevetid. Brukte kun 10 gram gjær, men i oppskriften har jeg skrevet 15 gram (da går det litt raskere..)
Pitabrødene trenger veldig varm ovn (280 grader) for å blåse seg opp, men disse er ikke like de du kjøper på butikken. Det er ikke alltid de blåser seg opp – mine ble heller ikke naturlig «delt» inni. Derfor kan brødene passe like mye som noe man kan dele i to og smøre med pålegg. Godt smakte det uansett.
4 dl hvetemel
2 dl havremel
2.5 dl vann
15 g gjær
1 ts salt
2 ss olje
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene bortsett fra salt og olje i en bakebolle.
2. Kjør deigen på middels rask fart i ca. 6-7 minutter. Tilsett olje og salt.
3. Kjør deigen i noen minutter til, før du pakker bollen inn i plast. La den stå i 1-2 timer.
4. Vei opp deigemner på ca. 80 gram og kjevle dem rundt 0.5 cm
5. Etterhev 1- 1.5 timer
6. Stek på 280 grader i 4-6 minutter (helt nederst i ovnen)
|
|