Pitabrød med havremel

Pitabrød med havremel

Picture

Picture

..eller noe du kan dele i to og spise med pålegg…

I serien “noe å putte i matboksen” har jeg bakt noen pitabrød som er proppa med havremel. Kan også deles i to og smøres med pålegg. 
Denne oppskriften fant jeg opprinnelig påtine.no, men jeg har endret den noe. Først og fremst har jeg byttet ut grovmel med havremel). Om du ikke har havremel kan du kjøre havregryn i en foodprocessor. Det er en forholdsvis liten deig – mine deigemner veide rundt 80 gram og jeg fikk totalt 8 stk. 

Deigen trenger lang hviletid og hevetid. Brukte kun 10 gram gjær, men i oppskriften har jeg skrevet 15 gram (da går det litt raskere..) 

Pitabrødene trenger veldig varm ovn (280 grader) for å blåse seg opp, men disse er ikke like de du kjøper på butikken. Det er ikke alltid de blåser seg opp – mine ble heller ikke naturlig “delt” inni. Derfor kan brødene passe like mye som noe man kan dele i to og smøre med pålegg. Godt smakte det uansett.

Pitabrød med havremel (ca. 8 stk) 
4 dl hvetemel
2 dl havremel 
2.5 dl vann
15 g gjær
1 ts salt
2 ss olje

Slik gjør du:
​1. Ha alle ingrediensene bortsett fra salt og olje i en bakebolle. 
2. Kjør deigen på middels rask fart i ca. 6-7 minutter. Tilsett olje og salt.
3. Kjør deigen i noen minutter til, før du pakker bollen inn i plast. La den stå i 1-2 timer.
4. Vei opp deigemner på ca. 80 gram og kjevle dem rundt 0.5 cm 
5. Etterhev 1- 1.5 timer
6. Stek på 280 grader i 4-6 minutter (helt nederst i ovnen)

Picture

Etter at deigen har hevet i 1-2 timer veies det opp emner på ca. 80 gram. Rull til boller og kjevle ca. 0.5 cm tykke.
Picture

Sett pitabrødene til heving en time til før de stekes på sterk varme 
Picture

Fine å ha i fryseren og enten fylle med salat, eller dele i to og smøre med pålegg. 
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits