Din handlekurv er nå tom!
Pizzasnurrer (halvgrove)
Noen har etterlyst noe å putte i matboksen eller et raskt måltid du kan ha ferdig i fryseren. Jeg må innrømme at jeg har bakt pizzasnurrer maaaange ganger uten å dele. Det kommer av at jeg slumper hver eneste gang. Jeg bare lager en deig og fyller med det jeg måtte ha i kjøleskapet. Sånn tror jeg mange gjør, og det liker jeg, for det betyr at du er kommet så langt at du kan lage en deig uten å behøve en oppskrift.
I dag lagde jeg denne etter mål, og ettersom jeg er opptatt av at grov gjærbakst ikke skal blir så fort tørt, tilsatte jeg en halv dl mer væske enn jeg opprinnelig hadde tenkt. Det er fordi jeg syntes deigen var litt for fast. Når grove deiger er for faste blir resultatet ofte tørt. Dette er et valg du må ta, for jo mer væske du tilsetter i deigen, jo bløtere blir den. Bløt deig er ikke alltid like lett å kjevle, men jeg syntes min deig ble heelt perfekt (med 4 dl vann). Jeg bare sier i fra, så du ikke skal skylde på meg om du ikke får til å bake ut deigen din…
Til fyll tok jeg det jeg hadde i skapet. I dag var det litt stekt kjøttdeig (rest fra Tacomiddag), pepperoni, paprika og ost. På bunnen stryker jeg et tynt lag tomatpure, så drysser jeg alltid oregano på toppen før jeg ruller deigen sammen. Snurrene ble plassert i en langpanne. Det er fordi jeg best kan like den litt saftige snurren, som henger sammen med kameraten ved siden av.
Mine hang kanskje litt vel mye sammen i dag (skulle brukt en litt større langpanne). Da venter jeg bare til de er helt kalde og skjærer opp hele langpanna i biter. Så putter jeg snurrene i fryseren. Dersom du ikke har langpanne kan du legge dem på et stekebrett eller i smurte muffinsformer.
Og du, denne deigen kan du bruke til så mye mer enn pizzasnurrer. Lag gjerne rundstykker, brød eller horn.
Pizzasnurrer (ca. 20 stk)
3.5 dl vann ( tilsett gjerne 1/2 dl til etter litt elting)
300 g hvetemel
200 g sammalt hvete fin
15 g gjær (fersk)
10 g salt
25 g smør/ margarin
Fyll etter ønske, som for eksempel:
Pepperoni, skinke, stekt kjøttdeig, papika, tomat, løk, ost….
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i bakebollen bortsett fra salt og smør/ margarin. Elt deigen på lav/ middels rask fart.
2. Etter ca. 15 min, tilsett salt og smør.
3. Elt videre, sett opp farten på slutten. Eltet deigen totalt i ca. 20 min.
4. Dra en pose over bollen og la den stå i romtemperatur i ca. 45 min – 1 time.
5. Kjevle deigen avlang, legg på fyll. Fukt deigen med vann nederst og rull deigen sammen til en pølse. Del i ca. 20 biter.
6. Plasser snurrene i en langpanne (30 x 40 cm eller større) kledd med bakepapir. Fikk to stykk til overs som ikke fikk plass i forma..
7. Legg på revet ost på snurrene før brettet settes i ovnen.
8. Stek på varmluft ca. 225 grader i 15-17 minutter (et hakk ned fra midten i ovnen).
9. Avkjøl. Hvis snurrene er vanskelige å få fra hverandre, skjær dem opp i passe store biter. Kan fryses!
Ann Charlott
Denne oppskriften så veldig spennende ut, å har veldig lyst å prøve den. Men min ovn har ikke varmluft. Har kun over, under, og over og undervarme. Så det jeg lurer på er: finnes det en steke måte med over og under varme til denne oppskriften?
Elin Krem.no
Det går helt fint. Bare bruk samme temperatur.