Prinsessekake med vaniljekrem og brunt sukker i svingene. Pass bare på at den får steke lenge nok.
|
Prinsessekake
Grunnoppskrift gjærdeig 550 g hvetemel (ca.10 dl) 100 g sukker (1,1 dl) 1/2 ts kardemomme 100 g smør 3 1/2 dl melk 50 g gjær 1 egg
Vaniljekrem (lag selv eller kjøp ferdig) Demerarasukker
Springform ca. 24 cm Følg instruksjonene under:
|
Slik gjør du:1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
2. Tilsett smeltet smør og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som trilles til boller/ andre varianter og settes på plate med bakepapir.
6. La bakverket heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann.
Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.
Settes inn i ovnen på 180 grader i 45 minutter – 1 time. (Kringle, prinsessekake)
Kjevle ut leiven og stryk på vaniljekrem. Dryss på demerarasukker og rull sammen. Du bruker ca. halvparten av deigen til prinsessekaka. (Resten lagde jeg snurrer av).
|
Smør forma godt og plasser syv store stykker som vist. Sett til heving et lunt sted ca. 30 minutter.
|
Ferdig hevet og klare til å settes i ovnen. Trenger ca. 45 min – 1 time på 180 grader.
|
Skru ned litt på varmen mot slutten av steketiden, så unngår du at kaka blir så mørk på toppen som denne ble….. Rør sammen litt melis, ha på en litt avkjølt kake og høgg innpå 🙂
Tove Berg
Hei!
Jeg skal lage prinsessekake til konfirmasjon på lørdag, og pleier å legge et lag med deig nederst – så masse vaniljekrem på den, og kanelsnurrer på toppen. Men det er veldig vanskelig å få den gjennomstekt! Jeg må bruke varmluft .. Tror jeg kan ta den på 120 grader i en time – eller er det noen bakdeler med å ha lav temperatur og lang tid? Tenker jeg skal fryse ned kaka, og ta den 5 min i ovnen før jeg serverer.
Hilsen Tove
Konditor-Elin
Hei Tove. Nei, det er ikke å anbefale. Grunnen er at den blir usigelig tørr. Da vil jeg heller anbefale deg å lage denne i langpanne! Eller å ikke smøre på så mye vaniljekrem på bunnen, heller smøre på litt vaniljekrem i snurrene (gjerne sammen med kanel og sukker). Uansett – varmluft er fint, og setter du kaka litt langt ned i ovnen vil det også lønne seg.