Din handlekurv er nå tom!
Pumpkin pie
En mild og god dessertpai, høstkrydret med kanel og muskat
Paiformen jeg har brukt er 24 cm, bruk gjerne en med løs bunn. Når jeg forsteker et paiskall bruker jeg ukokte erter, men bruk gjerne keramiske kuler, ukokt ris eller mynter. Krøll bakepapiret godt og lenge før du til slutt bretter det ut og legger det i formen. Da unngår du stivt papir som skjærer i deigen.
Gresskarpaien smaker godt litt lun, men kan også spises kald. Før servering kan paien pyntes med et lite kaneldryss og en dott lettpisket krem.
Mørdeig:
100g Melis 200g Margarin/ Smør 300g Hvetemel 1 Egg 2 ss Kaldt vann Fyll:
|
Slik gjør du:
1. Lag mørdeig. Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye). La deigen hvile i kjøleskap en time før du bruker den. 2. Skrell gresskar og skrap ut kjernen. Del opp i grove biter og ha i en kjele med vann. Kok ca. 15 minutter til bitene er møre. Hell av vannet og avkjøl. 3. Kjevle ut mørdeig (ca. 2-3 mm tykk) og kle en paiform ca. 24 cm. Legg i et bakepapir og fyll opp med ukokte erter (du kan også bruke ris eller mynter). 4. Stek paiskallet ca. 15 minutter på 180 grader. Fjern ertene, fortsett å steke skallet ca. 10 minutter til. Ta ut av ovnen og avkjøl litt før fyllet helles i. 5. Visp sammen egg, melk, smeltet smør, salt og krydder. Hell av vann som måtte samle seg i bunn av bollen på de avkjølte bitene av gresskar før du moser dem med en stavmikser (eller presser bitene gjennom en sikt) 6. Bland gresskarpure med eggestand, rør godt sammen og hell over i paiskallet. 7. Stek på ca. 190 grader i 30-40 minutter. 8. Avkjøl.(Oppbevares i kjøleskap) |