Din handlekurv er nå tom!
Risalamande
Dansk luksusdessert
Her har jeg vært tro mot tradisjonene og laget kirsebærsaus til. Den er ganske så markant i smak og temmelig forskjellig fra den norske bringebærsausen vi ofte bruker her på bjerget. Du velger selv! Jeg hadde frosne kirsebær i fryseren, men det har jo de færreste. Du kan kjøpe ferdig kirsebærkompott på butikken – eller kjøpe boksekirsebær (hermetiske) som du tilsetter litt sukker og jevner med maisenna eller potetmel (se oppskrift lenger ned).
Mandlene skal skåldes og finhakkes. Og husk å putte en hel mandel i kremen. Den som finner den får en julegris i marsipan.
Vil du heller lage vanlig Riskrem? Klikk her for oppskrift.
Risalamande med kirsebærkompott
Grøt
2 dl vann
120 g grøtris
1 1/2 vaniljestang
1-2 ts salt
8 dl helmelk
Slik gjør du:
1. Kok opp vannet med ris. Bruk en tykkbunnet kjele.
2. Når vannet er nesten kokt inn, tilsett salt, melk og vaniljestang. Skrap ut frøene og putt både stang og frø i kjelen.
3. Kok grøten under omrøring til den tykner.
4. Sett grøten til avkjøling (med stangen i) – la gjerne stå til dagen etter.
Krem
5 dl kremfløte
100 g skåldete mandler, finhakket
5 ss sukker
frøene av en 1/2 vaniljestang eller 1 ss ekte vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Pisk kremen slapp. Tilsett sukker og vaniljesmak.
2. Vend inn den kalde grøten (fjern vaniljestenger) sammen med de hakkede mandlene.
3. Hell over i en serveringssskåler eller i en bolle.
Kirsebærsaus
Lag kirsebærkompott av hermetiske eller frosne bær.
Du kan også lage
Rød saus
2 dl saft + litt vann (den sort du selv måtte like – helst hjemmelaget)
litt sukker? (et par skjeer om saften er litt lite søt)
1 ts potetmel
Bland saft og vann slik at den blir sterkere enn om den skulle drikkes. Smak til om den trenger mer sukker. Rør potetmelet ut i et par ss kaldt vann og hell i saftblandingen under omrøring like før den koker opp. Gis så et lite oppkok under omrøring. Hell sausen i en mugge og dryss litt sukker på den så den ikke får snerk.
|
|
|
|