Din handlekurv er nå tom!
Rocky road
It’s a first for everything, og dette er en sånn greie jeg ikke har gjort før. Men, så har jeg en datter på tretten som har mast om rocky road i lange tider. I seg selv er det jo enkle greier: du smelter sjokolade med smør og putter oppi alt det gode du selv kan like.
Men, så enkelt var det visst ikke, det har jeg fått erfare. Nå som jeg har funnet ut hva som ikke helt funker, kan jo du styre unna. Og da snakker jeg om ting som puttes oppi den smelta sjokoladen. Det er nemlig ikke alt som er like lett å dele opp.
Toffin, for eksempel. I mitt sinn var dette mjuke karamellkuler. De var harde, ja? Ok, neste greie som ikke var like lurt å putte oppi: hele skumnisser. De fleste bruker mini-marshmallows, og det funker nok mye bedre. Vil du bruke skumnisser kan de med fordel klippes opp i mindre biter. Det samme gjelder kjeksen. Deles gjerne i to.
Du velger selv om du vil ha mørk eller lys sjokolade. Jeg brukte mest lys fordi det faller best i smak her i huset. Ser det er mange som bruker mye smør i oppskriftene, og det er for å gjøre sjokoladeblokken lettere å dele. Jeg valgte litt mindre smør, og fikk derfor litt hardere sjokolade. Det går fint, så lenge du venter med å dele opp sjokoladeblokka til den er helt romtemperert.
Så var det størrelsen på bitene. Jeg ser på bilder at mange lager schvære firkanter. Om det kun er for å gjøre det instagramvennlig vites ikke, men det er plent umulig å spise dette i digre biter. Det blir aaaalt for mektig.
Del i biter på maks 2 cm. Putt i en boks og oppbevar enten i kjøleskapet eller kjøkkenskapet.
Hadde dessverre rævva lys da alle biler ble tatt, så bær over med meg, jeg beklager på forhånd de dårlige bildene..
Rocky road
200 g lys sjokolade
150 g mørk sjokolade
1 pose toffin (eller bruk ca. 140 g dumle)
70 g juleskum (10 stk) eller mini marshmallows
100 g seigmenn
60 g salte kjeks
60 g smør
Dryss med poping candy på toppen (kan sløyfes). (Sukker som smeller i munnen, fås kjøpt på europris eller nille)
Slik gjør du:
1. Bryt sjokoladen i biter, smelt sammen med smøret, enten over vannbad, eller i mikro.
2. Når sjokolade og smør er rørt glatt, tilsett alt du vil blande inn.
3. Smør sjokoladen utover en form kledd med enten folie, film eller bakepapir. Dryss evt på popping candy.
4. Sett i kjøleskapet til å stivne.
5. Ta ut av kjøleskapet og la stå en time i romtemperatur før du deler i biter på ca. 2 x 2 cm.
6. Oppbevares i tett boks, enten i kjøleskapet eller i kjøkkenskapet (romtemperatur).
Vil du heller lage karameller?
Eller kanskje hjemmelaget fudge?
Hege Bøystad-Søtness
Jeg esker Rocky road. Min favorittkombo er ikke då ulik det fu har laget her: melkesjokolade eller en kombo av melkesjokolade og Dronningsjokolade, geletopper (sånne som ligger i bakehylla), Dumlekarameller (deler i to), mini-marshmallows, salte cashewnøtter. Og hvis jeg har putter jeg litt non-stop oppi også. Strør med fargerikt strøssel på toppen. Yum! Skal defintivt prøve med salte kjeks en gang også. Har også tenkt at det kan børe godt med lakrisbåter., men jeg har lakrismotstandere i hus, så har ikje blitt det så langt. Det er jo oppskriften på å få ha godsakene for seg selv da. 😬
Anita Myhrvold
Kan anbefale tranebær i for å få inn litt annet enn bare søtsmak.