Din handlekurv er nå tom!
Rullekake med frisk bringebærkrem
Rullekake laget med Crème fraîche-krem
Forleden så jeg en nyhet i meierihylla jeg grep etter med stor iver. Q-meieriene har lenge produsert Crème fraîche for storhusholdning, men nå fant jeg den i forbrukerpakning på Kiwi. Det minte meg på noe jeg laget på forrige Smak-messe. Da sto jeg på stand for Q-meieriene, og serverte forbipasserende bringebær blandet med sukker og Crème fraîche. Jeg fikk så utrolig mange kommentarer om hvor godt det var, men ingen klarte å smake at det var Crème fraîche jeg hadde brukt. De fleste tippet kremfløte.
Crème fraîche er kremfløte syrnet med bakteriekultur, men ikke så surt som rømme. Den består av 35% fett, er både pasteurisert og homogenisert. Det går å piske den til krem, bare du er tålmodig.
Rullekaken er et flatt sukkerbrød, og dere som fulgte meg på Insta stories i går så hvordan jeg lagde den. Det er ikke vanskelig (se fremgangsmåte lenger ned). Sørg for at bunnen blir strøket jevnt utover før du steker, så blir det lettere å håndtere bunnen etterpå. Kremen er smaksatt med hjemmelaget bringebærsyltetøy tilsatt litt ekstra sukker, men bruker du kjøpesyltetøy er det trolig søtt nok. Smak deg frem!
(PS. dette er ikke et sponset innlegg – jeg er bare en usedvanlig god Q-venn)
3 egg
75 g sukker
60 g hvetemel
15 g kakao
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Stryk ut på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Stek på temperatur 220 grader, steketid: ca. 5-7 minutter
5. Legg den ferdigstekte bunnen på et papir strødd med sukker. Fjern papiret på bunnen.
Krem:
1 beger Crème fraîche (3 dl)
100 g ferdig bringebærsyltetøy
evt. 2-3 ss sukker ekstra
2 ts vaniljesukker
Bringebær til pynt
Lag rullekakebunnen og la den avkjøle. Pisk opp Crème fraîche med sukker og syltetøy. Pisk så du får en stiv krem. Stryk utover litt over halvparten av kremen på kakebunnen. Dryss på litt bringebær om ønskelig. Rull sammen – start øverst. Sett kaken litt kjølig så den får satt seg. Annrett på fat og stryk på resten av kremen.
|
|
Ida
Går det å lage denne kaken ferdig dagen før? 🙂
Elin Krem.no
Ja, det går fint.