Rullekake med friske jordbær
Verdens enkleste sommerlige herlighet
Endelig kan vi fråtse i norske jordbær og jeg fikk lyst til å lage noe knallgodt, noe som ikke tar mer enn et øyeblikk å lage
Rullekake er fantastisk enkelt å lage – du pisker eggedosis-røra sammen mens reise-radio-vignetten går. Pass på at du ikke steker bunnen for mye, da kan den bli tørr og knekke når den skal rulles sammen. Kaken skal stekes på høy varme og er ferdig så snart den har fått en gyllen farge. Det skjer på få minutter. Du kan gjerne røre bærene til syltetøy og stryke på, men det smaker kanskje enda mer av sommer å legge bærene i skiver rett på kakebunnen. Bruk papiret til å hjelpe deg når du skal rulle kaken sammen og pakk den stramt inn i papiret. La den sette seg litt før du skjærer i den. Så kan du selv velge om du vil legge på en kremdott eller ei. En skikkelig deilig sommerkake som helst spises samme dag den er laget.
Rullekake med jordbær
3 egg
75 g sukker
75 g hvetemel
3/4 ts bakepulver
2 kurver jordbær
Kremfløte
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Stryk ut i en langpanne kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Stek på 210 grader i 5-7 minutter.
5. Avkjøl bunnen litt før du snur den og drar av papiret. Bunnen legges tilbake på bakepapiret.
6. Skjær skiver av en kurv jordbær og legg på til du har dekket hele bunnen.
7. Bruk papiret og rull kaken stramt sammen.
Jacob Müller Krane
Denne oppskriften var veldig bra😀
Jeg fikk laget en fin rullekake😀
I LOVE KAKE🍰🍰
Konditor-Elin
Så hyggelig melding å få Jacob 🙂 Håper den smakte også!
Marit-Anne Heimvik
Hei. Takk for masse flotte oppskrifter. Jeg gjør det litt annerledes enn deg når jeg tar kaka ut av ovnen. Da snur jeg den med én gang over på et sukret papir, og så fjerner jeg bakepapiret straks. Så er det bare å fylle og rulle den. 😉