Rundstykker med søtpotet

Rundstykker med søtpotet

Picture

Var nær ved å forspise meg på disse myke, luftige rundstykkene, som du også kan lage i polarbrød-størrelse eller som vanlig brød.

Super-saftig potetbakst

Å bake med poter er ikke noe nytt, men det er første gang jeg har brukt søtpotet i deigen. Mine søtpoteter var hvite i kjøttet med du kan like gjerne bruke søtpoteten som er oransje i farge.Deigen er klissete og skal være det. Den er vanskelig å forme, det enkleste er å dele den opp i passe store emner og rulle i litt mel. Stekes til de er lett gylne og helles ut av de godt smurte formene for avkjøling med det samme de kommer ut av ovnen.

Potet-rundstykker
500 g kokte søtpoteter (eller vanlige poteter)
3 ½ dl væske (melk eller vann)
20 g gjær
500 g mel
2 ts salt
1 ss lys sirup (eller sukker)

Slik gjør du:
1. Skrell poteter, skjær i terninger og kok helt møre. Avkjøl.
2. Knus potetene med en gaffel og rør sammen med væske og gjær.
3. Vei opp mel og salt i en bolle, hell i potetblandingen. Tilsett sirup.
4. Elt deigen godt og sett den til heving et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse.
5. Bak ut deigen. Den er vanskelig å forme, bruk derfor en muffinsform om du har. Smør formene godt og legg i deigemner på ca. 45-50 gram.
6. La heve ca. 30 minutter før du steker i ovnen på 210 grader i 7-10 minutter.

Picture

Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Skrevet på03:38, 10. november 2014

    Tusen takk for oppskrift. De høres kjempegode ut, så disse vil jeg bake!

  • Maria
    Svar
    Skrevet på04:21, 29. november 2014

    Høres deilig ut, men kan denne feks heves over natta?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på06:06, 29. november 2014

      Ja, all gjærbakst kan heves over natten, du må bare passe på å redusere gjærmengden. Mellom 5 og 10 gram gjær tror jeg holder.

  • Anette
    Svar
    Skrevet på14:04, 28. juni 2015

    Hvor mange kg søtpotet? Ser ut som antallet har forsvunnet i oppskriften.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:32, 28. juni 2015

      1/2 kg skulle det stå – takk for at du sa i fra Anette 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...