Din handlekurv er nå tom!
Rundstykker med søtpotet
Super-saftig potetbakst
Potet-rundstykker
500 g kokte søtpoteter (eller vanlige poteter)
3 ½ dl væske (melk eller vann)
20 g gjær
500 g mel
2 ts salt
1 ss lys sirup (eller sukker)
Slik gjør du:
1. Skrell poteter, skjær i terninger og kok helt møre. Avkjøl.
2. Knus potetene med en gaffel og rør sammen med væske og gjær.
3. Vei opp mel og salt i en bolle, hell i potetblandingen. Tilsett sirup.
4. Elt deigen godt og sett den til heving et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse.
5. Bak ut deigen. Den er vanskelig å forme, bruk derfor en muffinsform om du har. Smør formene godt og legg i deigemner på ca. 45-50 gram.
6. La heve ca. 30 minutter før du steker i ovnen på 210 grader i 7-10 minutter.
|
|
Hanne Løkås Veigård
Tusen takk for oppskrift. De høres kjempegode ut, så disse vil jeg bake!
Maria
Høres deilig ut, men kan denne feks heves over natta?
Konditor-Elin
Ja, all gjærbakst kan heves over natten, du må bare passe på å redusere gjærmengden. Mellom 5 og 10 gram gjær tror jeg holder.
Anette
Hvor mange kg søtpotet? Ser ut som antallet har forsvunnet i oppskriften.
Konditor-Elin
1/2 kg skulle det stå – takk for at du sa i fra Anette 🙂