Din handlekurv er nå tom!
Saftig eplekake med kremostglasur
Bildet gir på ingen måte et godt inntrykk av hvor saftig og god denne eplekaka er, for den er SKIKKELIG GOD!
Laget over samme lest som en gulrotkake vet du hva du har i vente. Jeg har altså byttet ut gulrot med syrlige, norske epler, noe som passet helt perfekt. NAM!
Jeg har jo gjort dette et par ganger tidligere, en gang da jeg byttet ut gulrot med rabarbra og en annen gang da jeg lagde en kake med squash.
Det er en enkel kake å bake, du rører det tørre sammen med det våte. Steketiden er ca. en halv time.
Kremostglasur er valgfritt, men smakte utrolig godt på denne søt/syrlige kaken.
Saftig eplekake i langpanne med kremostglasur
350 g hvetemel
4 ts eller 10 gram bakepulver
1 ts eller 4 gram natron
350 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
ca. 3 ts eller 8 gram kanel (liker du kanel tar du mer)
3 ts eller 8 gram vaniljesukker
4 egg
2.5 dl nøytral olje (eks. soyaolje eller rapsolje)
350 g revet eple
Slik gjør du:
1. Vei opp de tørre ingrediensene. Bruk en visp og rør slik at alt blir godt blandet. Bruk en sleiv eller en sterk håndvisp.
2. Bland egg, olje, brunt sukker i en annen bolle
3. Riv eple grovt, gjerne med skall.
4. Hell det våte i det tørre. Rør sammen. Tilsett revet eple. Ikke bland for mye.
4. Kle en langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
5. Stek på nest nederste rille på over/ undervarme 180 °C i 35-45 min (avhenger av størrelse på form). Du kan godt steke på varmluft, da går det litt raskere. Sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig.
6. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover
Ostekrem med sitronsmak
200 g nøytral kremost (for eksempel Philadelphia)
100 g mykt smør
150 g melis
2-3 ss sitronsaft
Rør smør og melis sammen med miksmaster til kremen har en lys farge. Tilsett kremost og og smak til med sitron.
Kari Elisabeth Stenseth
Hei du! Greit å ha i etpar ts med kanel å, eller? Uansett , denne skal jeg lage👌
Elin Krem.no
Mener du kardemomme? Svaret er selvfølgelig ja.
Jea
Er det ok å fryse den ned? Med glasur på?
Elin Krem.no
Ja
Khadija
Kaken ble veldig god! Tok oppi kardemomme også. Men måtte spe på med litt væske fordi røren ble mer som en deig. Glasuren ble ikke like bra, den ble klumpete og litt tynn. Kan være at jeg burde ha smeltet smøret litt.
Elin Krem.no
Hvordan lagde du glasuren? Å smelte smøret er IKKE å anbefale.
Anita johansson.
Hej det står 4 tsk bakpulver och under står det 1 tsk bakpulver nu undrar jag VAD som menas för jag antar att något är FEL ??
Elin Krem.no
Natron og bakepulver er ikke det samme.
Maria Aker Eftedal
Erfaringsmessig så blir ostekremen mer flytende dersom man bruker lettprodukter, f.eks. philadelphia light. Brent meg på det et par ganger…
Irene Masset
Denne skal jeg prøve. Gleder meg
Ann-Karin Svensli
Denne tenker jeg å lage 😍
Kan jeg bruke sukrin gold istedenfor vanlig brunsukker? 😊
Elin Krem.no
Det har jeg ikke testet, så det vet jeg ikke. Hvis dette er noe du har pleid å gjøre er det jo bare å teste det ut.
Solveig Strømberg
Min falt litt sammen. Pleier å få langpannekakene høye og fine.
Jeg hadde bare 3 ts bakepulver igjen og tok en kvart ts med natron i stedet. Anbefales ikke.
Den smaker kjempegodt da 🙂