Saftig eplekake med kremostglasur

Saftig eplekake med kremostglasur

Bildet gir på ingen måte et godt inntrykk av hvor saftig og god denne eplekaka er, for den er SKIKKELIG GOD!
Laget over samme lest som en gulrotkake vet du hva du har i vente. Jeg har altså byttet ut gulrot med syrlige, norske epler, noe som passet helt perfekt. NAM!

Jeg har jo gjort dette et par ganger tidligere, en gang da jeg byttet ut gulrot med rabarbra og en annen gang da jeg lagde en kake med squash.

Det er en enkel kake å bake, du rører det tørre sammen med det våte. Steketiden er ca. en halv time.
Kremostglasur er valgfritt, men smakte utrolig godt på denne søt/syrlige kaken.

Saftig eplekake i langpanne med kremostglasur
350 g hvetemel
4 ts eller 10 gram bakepulver
1 ts eller 4 gram natron
350 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
ca. 3 ts eller 8 gram kanel (liker du kanel tar du mer)
3 ts eller 8 gram vaniljesukker
4 egg
2.5 dl nøytral olje (eks. soyaolje eller rapsolje)
350 g revet eple

Slik gjør du:
1. Vei opp de tørre ingrediensene. Bruk en visp og rør slik at alt blir godt blandet. Bruk en sleiv eller en sterk håndvisp.
2. Bland egg, olje, brunt sukker i en annen bolle
3. Riv eple grovt, gjerne med skall.
4. Hell det våte i det tørre. Rør sammen. Tilsett revet eple. Ikke bland for mye.
4. Kle en langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
5. Stek på nest nederste rille på over/ undervarme 180 °C i 35-45 min (avhenger av størrelse på form). Du kan godt steke på varmluft, da går det litt raskere. Sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig.
6. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover

Ostekrem med sitronsmak
200 g nøytral kremost (for eksempel Philadelphia)
100 g mykt smør
150 g melis
2-3 ss sitronsaft
Rør smør og melis sammen med miksmaster til kremen har en lys farge. Tilsett kremost og og smak til med sitron.

Riv eple grovt. Jeg valgte å bevare skrellet på.
Rør sammen egg, brunt sukker og olje i en bolle. Det tørre i en annen bolle.
Hell det våte i det tørre. Rør inn eple.
Hell i en 30 x 40 cm langpanne.
Stek litt langt ned i ovnen på over/undervarme eller varmluft.
Min kake stekte på 180 grader varmluft i 30 minutter.
Rør sammen melis og smør til glasur, tilsett kremost og sitronsmak.
Bre kremosglasuren ut på kaken.
Lagde et enkelt mønster med slikkepotten.
Sett kaken litt kjølig. Dypp kniven i varmt vann og del opp i passe store biter.
Verdens nyyyydeligste eplekake! Kos deg!
5 based on 1 reviews
13 Kommentarer
  • Skrevet på15:47, 27. september 2022

    Hei du! Greit å ha i etpar ts med kanel å, eller? Uansett , denne skal jeg lage👌

  • Jea
    Svar
    Skrevet på08:21, 28. september 2022

    Er det ok å fryse den ned? Med glasur på?

  • Khadija
    Svar
    Skrevet på10:29, 1. oktober 2022

    Kaken ble veldig god! Tok oppi kardemomme også. Men måtte spe på med litt væske fordi røren ble mer som en deig. Glasuren ble ikke like bra, den ble klumpete og litt tynn. Kan være at jeg burde ha smeltet smøret litt.

      • Anita johansson.
        Svar
        Skrevet på10:54, 10. november 2022

        Hej det står 4 tsk bakpulver och under står det 1 tsk bakpulver nu undrar jag VAD som menas för jag antar att något är FEL ??

    • Maria Aker Eftedal
      Svar
      Skrevet på11:58, 19. september 2023

      Erfaringsmessig så blir ostekremen mer flytende dersom man bruker lettprodukter, f.eks. philadelphia light. Brent meg på det et par ganger…

  • Irene Masset
    Svar
    Skrevet på21:49, 16. januar 2023

    Denne skal jeg prøve. Gleder meg

    • Ann-Karin Svensli
      Svar
      Skrevet på08:04, 8. mars 2023

      Denne tenker jeg å lage 😍
      Kan jeg bruke sukrin gold istedenfor vanlig brunsukker? 😊

  • Solveig Strømberg
    Svar
    Skrevet på14:13, 18. oktober 2023

    Min falt litt sammen. Pleier å få langpannekakene høye og fine.
    Jeg hadde bare 3 ts bakepulver igjen og tok en kvart ts med natron i stedet. Anbefales ikke.

    Den smaker kjempegodt da 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...