Saftig kokoskake

Saftig kokoskake

Hverdagskake med kokos

Av og til har man bare lyst på noe. Noe saftig som smaker til en kopp te eller kaffe. I går lagde jeg en sånn kake. En formkake med kokos. 

Kokoskake
4 egg
175 g smør/ margarin
200 g sukker
120 g kokosmasse
175 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl melk

22- 24 cm springform
Steketid: 175 grader 35-40 minutter

Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg. 
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen med kokosmassen og rør så det blir en jevn masse. 
3. Rør inn melken til slutt. 


Ikke lenge til farsdag, men farsdagskaka får vente enda noen dager. I dag gir jeg deg oppskrift på en “hverdasgskake” jeg pleide å spise hos min farmor. Hadde ingen oppskrift, så jeg mekka en sjæl. Og det ble bingo! 

Denne kaka har mye kokos i seg og smuler litt, men er skikkelig saftig og holdbar i flere dager.  Til pynt tok jeg en gammel duk som jeg la over kaken. Sikt melis over og fjern duken forsiktig. Tok meg et stykke rett etter frokost i dag også jeg. Men det behøver du ikke si til noen 🙂

Ser du jeg har fått nytt stæsj? I steden for å fore Halloween-barn med godis på torsdag  (joda, jeg hadde en svær bolle klar) så dro jeg på Røde Kors sitt ukentlige loppemarked her på Jessheim. Det er et fantastisk sted med ALT du kan tenke deg. De har flere hyllemeter med glass, tallerkener, kopper og kar, og jeg kom hjem med tre bæreposer fulle av fargerike (mest blå..) tallerkener og annet verdifullt gjenbruk-gods. Det er så mye fint, gammelt å få kjøpt. Og blir det ikke brukt, tar jeg det bare med tilbake igjen.  

La på en gammel duk og siktet over melis. Så fjernet jeg duken forsssiiiiiiktig….
4 Comments
  • Stina
    Reply
    Posted at 02:14, 6. November 2013

    Det med melis og duken = GENIALT! 😀 det må prøves 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 02:51, 6. November 2013

      Ja, var det ikke, Stina? Mange fine mønstre i gamle duker 🙂

  • Sindre
    Reply
    Posted at 12:08, 10. February 2014

    Hei, lagde nettopp denne. Supergod og enkel oppskrift. I stede for melisdryss over lagde jeg en glasur med melis, sitronskall fra en halv sitron og sitronsaft fra nesten en hel sitron. Det ble kjempegodt sammen. Prøv gjerne det om kaken skal brukes i en litt søtere setting. =)

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 13:07, 10. February 2014

      Hørtes helt nydelig ut Sindre!

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits