Sjokoladebabka – hvetebrød med sjokoladefyll

Sjokoladebabka – hvetebrød med sjokoladefyll

Sjokoladefylt, søt gjærbakst

Jeg har alltid elsket julekake. Ja, jeg liker til og med sukaten! Dette er en variant av julekake, men glem for all del sukat og rosiner. 
I dette saftige hvetebrødet har jeg smurt tjukt på med hjemmelaget nøttepålegg. Om du ikke lager selv kan du bruke annet smørbart sjoko- eller nøttepålegg. Rull deigen sammen på samme måte som du lager kanelsnurrer og legg over i en brødform. (Deigen gir deg to brød). For å få et fint mønster kan du gjerne tvinne deigen sammen. Hvetebrød med sjokolade kan spises med smør og syltetøy men smaker også helt nydelig om du bare vil spise det «bart», skåret i tynne skiver.    

Sliter du med å lage gjærdeig? Her kan du lese mine 12 gode tips for å lykkes med baksten

500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
1 ts kardemomme
1 egg

Sjokoladepålegg/ nøttepålegg

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til et rektangulært stykke. Stryk på sjoko-nøttepålegg og rull sammen. 
6. Tvinn sammen og legg i to smurte former a 1 liter. Jeg har brukt en ekstra stor brødform som tar 2.5 liter og lagd ett stort brød.
7. La heve i ca. 45 minutter før du pensler med egg og steker av på ca. 220 grader i 5 minutter. Deretter skrus ovnen ned til 180 grader. Stek videre til brødet er ferdig (ca. 35-45 minutter). Når brødet er ferdig stekt skal det ha en «hul» lyd når du dunker på det. 

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits