Sjokoladekake med lemoncurd og hvit sjokoladekrem (glutenfri)

Sjokoladekake med lemoncurd og hvit sjokoladekrem (glutenfri)

Bilde

Saftig sjokoladekake med søt og syrlig, myk krem

Glutenfri kake som godt kan avslutte påskemåltidet. Dessertkaken tar litt tid å lage, men er vel verd å vente på. 
Til påske vil jeg gjerne ha noe lettvint, noe som gjerne kan vare et par-tre dager og som gir meg en litt sånn høytidsfølelse. SÅNN er denne kaka. Den er mektig, har kanskje litt «voksen» smak (les – barna digget den ikke direkte) og kan passe enten som dessert eller som kos til kaffegjestene. 

Bunnen er laget glutenfri og det gjør den litt løs og vanskelig å håndtere. Et tips er å bake den og så putte den i fryseren. Legg den over på fat når den er helt frosset. Skulle den gå litt i stykker gjør det ingen verdens ting – dette er en kake hvor kremene bare skal strykes utover, ingen pinlig nøyaktighet eller stor eleganse her.

Oppksriften på lemon curd finner du i link her . Curden er enkel å lage, og porsjonen passer til denne kaka. Har du ikke mulighet til å lage selv er det faktisk mulig å kjøpe det ferdig på glass. Jeg hever ingen pekefinger om du gjør det – har gjort det selv 🙂

Håper du får mange late og gode dager fremover, kjære kremvenn, og at sola varmer sjel og sinn, godt hjulpet av en liten kakebit i magen.  

Dessertkake med sitron og sjokolade (glutenfri)

Lag en porsjon lemon curd

Bunn:
150 g mørk sjokolade
3 ss kaffe (evt kokende vann)
4 eggeplommer
4 eggehviter
2 dl sukker (180 g)

Slik gjør du:
1. Pisk tykk eggedosis av eggeplommer og sukker.
2. Smelt sjokolade med kaffe/ varmt vann over vannbad eller i mikroovn (intervaller på full styrke i 15 sekunder)
3. Bland sammen sjokolade og eggedosis. 
4. Pisk eggehvitene stive (ikke overpisk, de skal kun være bløte).
5. Vend inn eggehvitene og hell massen i en springform ca. 26 cm. 
6. Stekes på 180 grader i 20-25 minutter.

Krem:
2 eggeplommer
2 ss sukker
saften av 1/2 sitron
100 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte

Slik gjør du:
1. Bløtpisk kremfløte. Sett i kjøleskap.
2. Rør sammen eggeplommer og sukker med en visp. 
3. Smelt sjokolade og sitronsaft over vannbad (eller i mikro).
4. Bland sammen eggeplommer og hvit sjokolade.
5. Vend inn bløt krem. Om den er bløt – rør med en ballongvisp så den blir litt fastere. 

Montering:
Legg den avkjølte bunnen på et fat. Stryk på lemoncurd. Ha på kremen til slutt. Pynt evt. med sjokoladeegg. 

Bilde

Bilde

Lag bunnen først og stek den på 180 grader i 20-25 minutter. Bruk en litt stor form (ca. 26 cm)
Bilde

I bollen til høyre – eggeplommer, sukker blandet med hvit sjokolade og sitronsaft – blandes med pisket kremfløte (bollen til venstre)
Bilde

Bilde

Bilde

Bunnen legges over på fat. Jeg tok av ringen, la fatet over bunnen og vendte den rundt. Da fikk jeg undersiden av bunnen opp. Stryk utover lemon curd. Ha til slutt på krem med hvit sjokolade. Sett kjølig. 
Bilde

Legg på noen sjokoladeegg eller påskegodt du godt kan like som pynt. 
Bilde

Bløt, mjuk, smaksrik og PÅSKEGOD! Kos deg, da og GLAD PÅSK til alle kremvenner. 
Be the first to write a review
12 Kommentarer
  • Anne
    Svar
    Skrevet på00:17, 7. april 2017

    Hei, dette så veldig godt ut 😋 Har du et forslag til en annen, litt enklere bunn om det ikke er noe poeng at den er glutenfri?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:12, 7. april 2017

      Hei Anne! Bunnen er ikke særlig vanskelig å lage, den henger bare litt dårlig sammen, men først og fremst er den god! Vil du lage en annen bunn som er kjempegod til disse kremene vil jeg anbefale deg denne franske sjokoladekaken
      Fransk sjokoladekake
      150g smør
      150g kokesjokolade
      4 egg
      1 ts vaniljesukker
      2 dl melis
      2 dl hvetemel
      Smelt smøret og brekk sjokoladen i det smeltede smøret. Rør til sjokoladen har smeltet. Pisk eggedosis av melis og egg. Rør forsiktig inn siktet mel og vaniljesukker. Rør inn smeltet sjokoladesmør. Helles i en smurt springform (22 cm) og stekes på 180 grader i ca. 25 minutter. Kaken vi da virke litt «rå» i midten, noe den skal være! (Om du vil ha den «fast» steker du den bare noe lenger)

      • Anne
        Svar
        Skrevet på16:43, 8. april 2017

        Tusen takk for svar ☺ skal definitivt prøves ila påsken!

  • Hilde
    Svar
    Skrevet på22:06, 7. april 2017

    Ser veldig god ut. Trur eg må prøve å lage denne, men prøver å lage den med pasjonsfruktcurd i steden for sitron

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:18, 8. april 2017

      Ingen tvil om at det blir supergodt 🙂

  • vigdis sveen
    Svar
    Skrevet på16:27, 21. april 2017

    Man kan vel bruke ferdig lemoncurd om en har det stående? Forstår det slik at curden ligger oppå kaka, deretter kremen?(som for min del må være laktosefri)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:44, 22. april 2017

      Ja, det er bare å bruke den man har! Det er helt rett som du sier – curden skal under kremen.

  • Nina jørgensen
    Svar
    Skrevet på09:44, 1. april 2019

    Vil prøve at bage kagen med blendet mandler – tænker det vil få den til at hænge bedre sammen😊
    Tak for en ellers lækker opskrift.

  • Nina
    Svar
    Skrevet på06:17, 7. april 2020

    Hvordan bør jeg oppbevare bunnen da jeg må lage den to dager før den skal monteres og nytes? Går det fint med aluminiumsfolie dekket over og la det stå på benken? Eller bør den stå i kjøleskap?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:42, 7. april 2020

      Folie er sjelden godt nok (blir ikke tett). Pakk inn i plast og la stå på benken.

  • Mari
    Svar
    Skrevet på12:02, 29. april 2021

    Hei Elin! Tar sjansen på å spørre deg om hvordan du tror denne kremkombinasjonen (altså lemon curd og hvit sjokolade) vil fungere på en pavlova? Må lage en glutenfri tall-kake til tre-åringen (hvis bursdag sammenfaller med 17. mai – derav behovet for en mulit-anlednings-kake som også må være glutenfri).

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:17, 1. mai 2021

      det blir helt nydelig!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...