Din handlekurv er nå tom!
Sjokoladekake med lemoncurd og hvit sjokoladekrem (glutenfri)
Saftig sjokoladekake med søt og syrlig, myk krem
Bunnen er laget glutenfri og det gjør den litt løs og vanskelig å håndtere. Et tips er å bake den og så putte den i fryseren. Legg den over på fat når den er helt frosset. Skulle den gå litt i stykker gjør det ingen verdens ting – dette er en kake hvor kremene bare skal strykes utover, ingen pinlig nøyaktighet eller stor eleganse her.
Oppksriften på lemon curd finner du i link her . Curden er enkel å lage, og porsjonen passer til denne kaka. Har du ikke mulighet til å lage selv er det faktisk mulig å kjøpe det ferdig på glass. Jeg hever ingen pekefinger om du gjør det – har gjort det selv 🙂
Håper du får mange late og gode dager fremover, kjære kremvenn, og at sola varmer sjel og sinn, godt hjulpet av en liten kakebit i magen.
Bunn:
150 g mørk sjokolade
3 ss kaffe (evt kokende vann)
4 eggeplommer
4 eggehviter
2 dl sukker (180 g)
Slik gjør du:
1. Pisk tykk eggedosis av eggeplommer og sukker.
2. Smelt sjokolade med kaffe/ varmt vann over vannbad eller i mikroovn (intervaller på full styrke i 15 sekunder)
3. Bland sammen sjokolade og eggedosis.
4. Pisk eggehvitene stive (ikke overpisk, de skal kun være bløte).
5. Vend inn eggehvitene og hell massen i en springform ca. 26 cm.
6. Stekes på 180 grader i 20-25 minutter.
Krem:
2 eggeplommer
2 ss sukker
saften av 1/2 sitron
100 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
Slik gjør du:
1. Bløtpisk kremfløte. Sett i kjøleskap.
2. Rør sammen eggeplommer og sukker med en visp.
3. Smelt sjokolade og sitronsaft over vannbad (eller i mikro).
4. Bland sammen eggeplommer og hvit sjokolade.
5. Vend inn bløt krem. Om den er bløt – rør med en ballongvisp så den blir litt fastere.
Montering:
Legg den avkjølte bunnen på et fat. Stryk på lemoncurd. Ha på kremen til slutt. Pynt evt. med sjokoladeegg.
|
|
Anne
Hei, dette så veldig godt ut 😋 Har du et forslag til en annen, litt enklere bunn om det ikke er noe poeng at den er glutenfri?
Konditor-Elin
Hei Anne! Bunnen er ikke særlig vanskelig å lage, den henger bare litt dårlig sammen, men først og fremst er den god! Vil du lage en annen bunn som er kjempegod til disse kremene vil jeg anbefale deg denne franske sjokoladekaken
Fransk sjokoladekake
150g smør
150g kokesjokolade
4 egg
1 ts vaniljesukker
2 dl melis
2 dl hvetemel
Smelt smøret og brekk sjokoladen i det smeltede smøret. Rør til sjokoladen har smeltet. Pisk eggedosis av melis og egg. Rør forsiktig inn siktet mel og vaniljesukker. Rør inn smeltet sjokoladesmør. Helles i en smurt springform (22 cm) og stekes på 180 grader i ca. 25 minutter. Kaken vi da virke litt «rå» i midten, noe den skal være! (Om du vil ha den «fast» steker du den bare noe lenger)
Anne
Tusen takk for svar ☺ skal definitivt prøves ila påsken!
Hilde
Ser veldig god ut. Trur eg må prøve å lage denne, men prøver å lage den med pasjonsfruktcurd i steden for sitron
Konditor-Elin
Ingen tvil om at det blir supergodt 🙂
vigdis sveen
Man kan vel bruke ferdig lemoncurd om en har det stående? Forstår det slik at curden ligger oppå kaka, deretter kremen?(som for min del må være laktosefri)
Konditor-Elin
Ja, det er bare å bruke den man har! Det er helt rett som du sier – curden skal under kremen.
Nina jørgensen
Vil prøve at bage kagen med blendet mandler – tænker det vil få den til at hænge bedre sammen😊
Tak for en ellers lækker opskrift.
Nina
Hvordan bør jeg oppbevare bunnen da jeg må lage den to dager før den skal monteres og nytes? Går det fint med aluminiumsfolie dekket over og la det stå på benken? Eller bør den stå i kjøleskap?
Elin Krem.no
Folie er sjelden godt nok (blir ikke tett). Pakk inn i plast og la stå på benken.
Mari
Hei Elin! Tar sjansen på å spørre deg om hvordan du tror denne kremkombinasjonen (altså lemon curd og hvit sjokolade) vil fungere på en pavlova? Må lage en glutenfri tall-kake til tre-åringen (hvis bursdag sammenfaller med 17. mai – derav behovet for en mulit-anlednings-kake som også må være glutenfri).
Elin Krem.no
det blir helt nydelig!