Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sjokoladekake Nemesis

Picture

Dessertkake for sjokoladeelskerne

Klassisk dessertkake for den kresne sjokoladeelskeren. Glutenfri! 

Denne Londonklassikeren fra River Cafe er noe av det mektigste du kan servere. Kaken er stor og kan deles i 16 biter. Om ikke alt spises på en gang kan den fryses. Originalt er det brukt sjokolade med 70% kakaoinnhold. Liker du det litt mindre kraftig på smak, velg en «vanlig» sjokolade (55% kakao).

Server den i små stykker og legg på rikelig med friskt tilbehør, som for eksempel bærsaus, en fruktig sorbet, frisk frukt og bær. Ja, alt smaker godt med denne juvelen av ei kake.

​Sjokoladekake Nemesis
310 g sjokolade
225 g smør
300 g sukker
5 egg

Slik gjør du:
1. Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i mikroovn.
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
3. Bland sjokolade og smør med eggedosis.
4. Helles i en smurt form ca. 25 cm (klipp ut en runding av bakepapir som passer til bunnen). Pakk formen inn i dobbelt lag med aluminiumsfolie.
5. Sett formen i vannbad og bak den på 125 grader i ca. 1.5 timer.
6. Avkjøl kaken et døgn i kjøleskap.
7. Skjær langs siden av formen. Fjern ringen. Legg en flat tallerken eller fat og snu kaken rundt, slik at den ligger opp ned. Fjern bakepapiret. Legg en flat tallerken over kaken og vend kaken tilbake. Bruk en varm kniv (dypp i en beholder med kokende vann). Skjær ut små stykker som serveres med for eksempel is eller vaniljesaus. Tips – kaken er lettere å dele i pene stykker når den er halvfryst.

Picture

Picture

Start med å smelte sjokolade og smør. Pisk eggedosis av egg og sukker og bland. Smør en ca. 25 cm. form med smør, legg et bakepapir i bunnen av formen. Pakk den inn i dobbel folie.  
Picture

Picture

Bak kaken i vannbad på ca. 125 grader i 1.5 timer (ca.) Avkjøl kaken i kjøleskap et døgn før du skjærer i den. Skjær med en skarp kniv langs kanten før du løsner formen. 
Picture

Server med masse frisk frukt, og gjerne en sorbet eller annen iskrem. PS. Kaken er litt vanskelig å skjær i fine stykker, bruk en varm kniv (litt lettere blir det om du putter hele kaken i fryseren en stund). 
Be the first to write a review
4 Comments
  • Barbro Kvaløy Høyland
    Svar
    Posted at 19:35, 6. juli 2021

    Skal prøve den!
    Egner den seg for dypfryst?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 13:46, 8. juli 2021

      Jada, det går fint.

  • Trixianne Godager
    Svar
    Posted at 22:16, 2. august 2021

    Skal prøve den imorgen!!
    Hva vis jeg har dampovn? Hvor mange grader skal jeg ha den på tror du?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 09:14, 3. august 2021

      Er det noen forskjell? Vet ikke helt, jeg..

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...