Din handlekurv er nå tom!
Sjokoladepai med bringebær
Velsignet god kake
Sjokoladepai med bringebær
Videre..
Mens paiskallet steker, pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og sjokolade sammen og bland med eggedosisen. Ta paiskallet ut av ovnen og hell egg- og sjokoladeblandingen i paiskallet. Strø over bringebær og sett tilbake i ovnen. Stek videre til fyllet stivner (ca. 25 minutter). Avkjøl på rist. Serveres med (enda flere) bær, vaniljesaus eller is.
(I den opprinnelige oppskriften er denne kaken laget med pærer. Skrell 3-4 pærer og del de i båter. Legges i det forstekte paiskallet før sjokoladefyllet helles over.) Dette er en svært mektig dessertkake som de voksne nok vil like best. Den er konfektaktig og fyldig – et lite stykke er nok. Jeg benyttet 70% sjokolade, noe som gir en «sterkt» sjokoladesmak. For en litt mildere smak, benytt vanlig kokesjokolade eller halvbland lys og mørk sjokolade. Bringebærene blir litt blasse etter å ha blitt utsatt for varme, men selv om de kanskje ikke ser så lekre ut etter at de kommer ut av ovnen smaker disse nydelige bærene perfekt sammen med den mørke sjokoladen. Kaka holder til 6-8 personer (minst!). Det ble mye kake igjen og den smakte like godt dagen etter. Kan gjerne lages en dag i forveg. |
En velsignet god kake Det er ferietid og jeg har vært noen dager i Vestfold. I mamma sitt barndomshjem, ikke langt fra Holmestrand. Der fant jeg et bakebilag til Allers med en drøss kakeoppskrifter. Ikke av nyeste dato, men jeg hadde bake-kløe og ville dra sammen noe godt. Det er synd å si det, men svært lite så fristende ut. Sjokoladepaien så heller ikke særlig attraktiv ut på bildet, men da jeg så ingrediensene som skulle med i kaka var det bare å sette i gang. Enkel å lage og full av sjokolade! Huset i Vestfold er pusset opp etter at mormor og morfar døde for mange år siden, men mye av kjøkkenredskapen i skuffer og skap er av edel årgang. Da jeg endelig hadde funnet fram det jeg trengte av redskap for å bake, ble det en nostalgisk humrestund. I skuffen fant jeg flere av morfars hjemmelagde kjøkkenredskap, blant annet en kremsprøyte som nok ikke har vært særlig anvendelig. Men tenk så flott å ha en kremsprøyte for et halvt århundre siden! Jeg har så mange gode minner fra huset til mormor og morfar og husker alle de gode måltidene mormor serverte. Hun lagde havregrøt til oss hver morgen. Med sukker og en liten fløteskevtt på. Det var hjemmelaget syltetøy på bordet og grønnsaker, frukt og bær fra kjøkkenhagen. Men – tilbake til bakingen min… Jeg tror mormor sto ved siden av meg og prøvde fortelle hvordan jeg skulle bruke både bakevekt og miksmaster.
Sistnevnte drar så vidt i gang, og får en elektrisk lukt så sterk at du tror den skal skjære seg hvert øyeblikk. Samme lukt oppsto da hun brukte den til å piske krem til krumkakene også. For tretti år siden. Kake ble det. En skikkelig mektig konfekt-sak. Hadde mormor sett sjokoladeherligheten med bringebær da den kom ut av ovnen, ville hun ha slått hendene sammen og sagt:
– Du verrrrden! Og god, det ble den. Velsignet god, som min mormor ville sagt. |
Madelén
Takk for oppskrift! Jeg laget denne paien til mamma og pappa som hadde bryllupsdag. Den ble mer enn vellykket, og de ville gjerne at den skulle bakes ved senere anledninger også 🙂
Konditor-Elin
Så hyggelig å gjøre stas på sine foreldre på den måten. Takk for koselig kommentar!
Lise Gunn
Blir nok flott kake til turntilstelningen. Jeg pisker krem som kan serveres til. Blir sikkert kjempegodt. Takk for enkel og god pai ☺️
Konditor-Elin
Så hyggelig å høre, blir kjempegodt med krem til Lise Gunn