Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sjokoladetrøfler med hvit sjokolade

Sjokoladetrøfler med hvit sjokolade

Picture

Silkemyke snøballer

Å lage disse kulene er lekende lett og passer godt som julegave, som vertinnegave eller bare som julegodt til deg selv. 
Har du noen favorittsmaker? Den milde vaniljesmaken sjokoladen har gjør hvit sjokolade godt egnet sammen med en rekke smakskombinasjoner. Selv har jeg falt for syltet ingefær i disse trøffelkulene, mens andre gjerne finknuser digestivekjeks og blander inn for et litt mer knasende tygg. Tilsetter du alkohol i massen, tilsett en liten klikk smør (ca. 20gram) for at den ikke skal bli for bløt.

Hvite sjokoladetrøfler
250 g hvit sjokolade
1 dl fløte
ca. 20 g hakket, syltet ingefær 
eller
1 dråpe peppermynteolje,
eller revet skall av 1 lime,
eller 3 ss rom
eller 3 ss sitrus-likør (Grand Marnier eller Cointreau)

Slik gjør du:
1. Fløten gis et oppkok og dras av platen.
2. Hakket sjokolade blandes i – rør til alt er smeltet. (Her tilsetter du evt. smør) 
3. Smak tilsettes. 
4. Avkjøles et døgn i kjøleskap.
5. Rull kuler som trilles i kakao eller melis. 

Picture

Be the first to write a review
4 Comments
  • Nina Damhaug
    Svar
    Posted at 09:23, 14. desember 2014

    Hvordan oppbevares disse

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 10:02, 14. desember 2014

      Oppbevares 14-17 grader, eller i kjøleskap om du vil. Smaker best når de ikke er iskalde.

  • karoline
    Svar
    Posted at 15:39, 9. februar 2015

    Hei =) Hva gjorde jeg feil? da jeg skulle ta de ut av kjøleskapet et døgn senere så hadde smøret skilt seg. Jeg prøver å tine de litt, men vet ikke hvordan dette blir :/

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 02:10, 10. februar 2015

      Hei Karoline. Ikke lett å si hva som har gått galt, men av og til kan massen skille seg når man rører for mye i den. Et tips for å få massen sammen igjen: Smelt blandingen til den er romtemperert og tilsett 1 eggeplomme. Prøv å røre massen sammen igjen. Lykke til!

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...