Din handlekurv er nå tom!
Sjokoladetrøfler med hvit sjokolade
Silkemyke snøballer
Å lage disse kulene er lekende lett og passer godt som julegave, som vertinnegave eller bare som julegodt til deg selv.
Har du noen favorittsmaker? Den milde vaniljesmaken sjokoladen har gjør hvit sjokolade godt egnet sammen med en rekke smakskombinasjoner. Selv har jeg falt for syltet ingefær i disse trøffelkulene, mens andre gjerne finknuser digestivekjeks og blander inn for et litt mer knasende tygg. Tilsetter du alkohol i massen, tilsett en liten klikk smør (ca. 20gram) for at den ikke skal bli for bløt.
Hvite sjokoladetrøfler
250 g hvit sjokolade
1 dl fløte
ca. 20 g hakket, syltet ingefær
eller
1 dråpe peppermynteolje,
eller revet skall av 1 lime,
eller 3 ss rom
eller 3 ss sitrus-likør (Grand Marnier eller Cointreau)
Slik gjør du:
1. Fløten gis et oppkok og dras av platen.
2. Hakket sjokolade blandes i – rør til alt er smeltet. (Her tilsetter du evt. smør)
3. Smak tilsettes.
4. Avkjøles et døgn i kjøleskap.
5. Rull kuler som trilles i kakao eller melis.
250 g hvit sjokolade
1 dl fløte
ca. 20 g hakket, syltet ingefær
eller
1 dråpe peppermynteolje,
eller revet skall av 1 lime,
eller 3 ss rom
eller 3 ss sitrus-likør (Grand Marnier eller Cointreau)
Slik gjør du:
1. Fløten gis et oppkok og dras av platen.
2. Hakket sjokolade blandes i – rør til alt er smeltet. (Her tilsetter du evt. smør)
3. Smak tilsettes.
4. Avkjøles et døgn i kjøleskap.
5. Rull kuler som trilles i kakao eller melis.
|
|
Nina Damhaug
Hvordan oppbevares disse
Konditor-Elin
Oppbevares 14-17 grader, eller i kjøleskap om du vil. Smaker best når de ikke er iskalde.
karoline
Hei =) Hva gjorde jeg feil? da jeg skulle ta de ut av kjøleskapet et døgn senere så hadde smøret skilt seg. Jeg prøver å tine de litt, men vet ikke hvordan dette blir :/
Konditor-Elin
Hei Karoline. Ikke lett å si hva som har gått galt, men av og til kan massen skille seg når man rører for mye i den. Et tips for å få massen sammen igjen: Smelt blandingen til den er romtemperert og tilsett 1 eggeplomme. Prøv å røre massen sammen igjen. Lykke til!