Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

Picture

Superenkle luksus-kuler

Trøffelkuler er smaken av luksus. Disse fløyelsmyke konfektbitene kan du fint lage i dag og ha helt til jul. Hvis du klarer å vente, da.

Du syntes kanskje det er litt tidlig å tenke på jul, men om en måned åpnes første luke i julekalenderen. Og om du ikke setter i gang med julebakst og kos akkurat i dag, så går det jo an å planlegge julen i god tid. Disse trøffelkulene er for eksempel fine å gi bort som gaver (året rundt). Smaker helt fantastisk godt og har lang holdbarhet. Mine favoritter er trøffelkuler med Grand Marnier eller med kaffesmak. For å få en god kaffesmak bruker du en god fryse-tørret kaffe. Rør ut 1-2 ss i 1/2 dl vann. Jeg pakket mine kuler inn i cellofanposer og dro et fint bånd rundt.  Fin som vertinnegave, julegave, kollegagave, førjulsgave. Eller bare spis dem selv 🙂

Picture

 


Trøffelkuler

100 g kremfløte
250 g sjokolade
smak ca. 50 g – eksempel:
cognac, rom, appelsinlikør, honning, kaffe eller chai te (putt gjerne teen i fløten)

Slik gjør du:
1. Fløten gis et oppkok og dras av platen.
2. Hakket sjokolade blandes i – rør til alt er smeltet.
3. Smak tilsettes.
4. Avkjøles et døgn i kjøleskap.
5. Rull kuler som trilles i kakao eller melis.

Oppbevares i kjøleskap, men spises helst rom-temperert.

15 Kommentarer
  • Karin Hansen
    Svar
    Skrevet på15:07, 6. desember 2018

    Hvor mange kuler blir det av en porsjon, sånn ca,??

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på21:40, 6. desember 2018

      Umulig å svare på – kommer an på hvor store kuler du lager. Dette blir ganske mye om kulene er små..

  • Linn-Terese
    Svar
    Skrevet på10:15, 7. desember 2018

    Hei🎅🏼
    Hvilken sjokolade anbefaler du å bruke?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:36, 7. desember 2018

      Kuvertyre (altså ekte sjokolade med kakaofett). Her har jeg bare brukt vanlig kokesjokolade kjøpt på dagligvarebutikk.

  • Isabel
    Svar
    Skrevet på14:41, 27. februar 2019

    Er det viktig med disse ingrediensene (altså innholdet i det som feks kremfløten eller sjokoladen som gjør at det er så lett å lage)? Evt hvordan kan man gjøre de melkefri?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:11, 28. februar 2019

      Kremfløten gjør trøflene fløyelsmyke men du kan bytte ut fløte med for eksempel fruktsaft. Litt usikker på om man bytter mengde fløte fruktsaft 1:1, men jeg ville testet det ut.

      • Marit Gogstad
        Svar
        Skrevet på12:17, 13. desember 2020

        Har du noen tips til rulling av disse kulene? Mesteparten av sjokoladen henger igjen på henda og de blir langt i fra runde… 😰

        • Elin Krem.no
          Svar
          Skrevet på12:23, 13. desember 2020

          Ta en teskje av gangen, bruk gjerne hansker. Bruk iskald masse. Vet det er noe kliss, men så fort du får det over i kakao eller melis går det bedre..

  • Liane Thomasson
    Svar
    Skrevet på18:12, 12. desember 2020

    Kan man bruke laktosefri kremfløte og få samme konsistens?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:19, 13. desember 2020

      Det har jeg ikke testet, så det vet jeg ikke. I utgangspunktet tror jeg det skal gå helt fint.

    • Charlotte N
      Svar
      Skrevet på12:01, 13. desember 2020

      Jeg bruker laktosefri kremfløte i trøfler, det fungerer veldig bra.

  • Marianne gjertsen
    Svar
    Skrevet på09:35, 28. november 2022

    Hei. Tror du disse kan sendes med posten (innenlands) uten å bli dårlige? Siden de helst skal oppbevares i kjøleskap..

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:04, 29. november 2022

      Jeg ville ikke sendt disse i posten..

  • Marianne gjertsen
    Svar
    Skrevet på09:36, 28. november 2022

    Og tror du det vil smake godt å tilsette saften av en appelsin som smak?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:04, 29. november 2022

      Ja og nei. Appelsinsaft i seg selv er så lite konsentrert at det vil smake veldig lite. Det må i så fall kokes inn så det blir konsentrert. Sånne trøfler bør ikke ha for mye væske tilsatt. For å få appelsinsmak ville jeg heller tilsatt en appelsinlikør (Grand Marnier) eller hakkede, sylta appelsinskall.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Sarah Bernhardt med ..

Sarah Bernhardt i langpanne har blitt en fast...

Vil du ha et pepperk..

I fjor, rett før jul vant jeg en...

Pepperkakeskåler

Reklame. I samarbeid med Anthon Berg har jeg...

Julekjeks til ost

Blåmuggost med pepperkake er blitt en kjent julekombo....

Budapestrull

Til helgen skal far hylles, og vil du...