Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

Picture

Superenkle luksus-kuler

Trøffelkuler er smaken av luksus. Disse fløyelsmyke konfektbitene kan du fint lage i dag og ha helt til jul. Hvis du klarer å vente, da.

Du syntes kanskje det er litt tidlig å tenke på jul, men om en måned åpnes første luke i julekalenderen. Og om du ikke setter i gang med julebakst og kos akkurat i dag, så går det jo an å planlegge julen i god tid. Disse trøffelkulene er for eksempel fine å gi bort som gaver (året rundt). Smaker helt fantastisk godt og har lang holdbarhet. Mine favoritter er trøffelkuler med Grand Marnier eller med kaffesmak. For å få en god kaffesmak bruker du en god fryse-tørret kaffe. Rør ut 1-2 ss i 1/2 dl vann. Jeg pakket mine kuler inn i cellofanposer og dro et fint bånd rundt.  Fin som vertinnegave, julegave, kollegagave, førjulsgave. Eller bare spis dem selv 🙂

Picture

 


Trøffelkuler

100 g kremfløte
250 g sjokolade
smak ca. 50 g – eksempel:
cognac, rom, appelsinlikør, honning, kaffe eller chai te (putt gjerne teen i fløten)

Slik gjør du:
1. Fløten gis et oppkok og dras av platen.
2. Hakket sjokolade blandes i – rør til alt er smeltet.
3. Smak tilsettes.
4. Avkjøles et døgn i kjøleskap.
5. Rull kuler som trilles i kakao eller melis.

Oppbevares i kjøleskap, men spises helst rom-temperert.

6 Kommentarer
  • Karin Hansen
    Svar
    Skrevet på15:07, 6. desember 2018

    Hvor mange kuler blir det av en porsjon, sånn ca,??

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på21:40, 6. desember 2018

      Umulig å svare på – kommer an på hvor store kuler du lager. Dette blir ganske mye om kulene er små..

  • Linn-Terese
    Svar
    Skrevet på10:15, 7. desember 2018

    Hei🎅🏼
    Hvilken sjokolade anbefaler du å bruke?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:36, 7. desember 2018

      Kuvertyre (altså ekte sjokolade med kakaofett). Her har jeg bare brukt vanlig kokesjokolade kjøpt på dagligvarebutikk.

  • Isabel
    Svar
    Skrevet på14:41, 27. februar 2019

    Er det viktig med disse ingrediensene (altså innholdet i det som feks kremfløten eller sjokoladen som gjør at det er så lett å lage)? Evt hvordan kan man gjøre de melkefri?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:11, 28. februar 2019

      Kremfløten gjør trøflene fløyelsmyke men du kan bytte ut fløte med for eksempel fruktsaft. Litt usikker på om man bytter mengde fløte fruktsaft 1:1, men jeg ville testet det ut.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins bordstabelbakk..

Bordstabelbakkels er en mørdeigskake med en sprø mandeltopping....

Fudgy brownie

Reklame. Denne høsten har jeg laget noen filmer...

Fattigmann

Åh, dette smaker av barndommens jul, utbrøt søstra...

Havreflarn

Enkle småkaker som alle liker! Jeg har hatt...

Krem-kalender for 20..

I fjor var første gang jeg lagde kalender,...