Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

Picture

Superenkle luksus-kuler

Trøffelkuler er smaken av luksus. Disse fløyelsmyke konfektbitene kan du fint lage i dag og ha helt til jul. Hvis du klarer å vente, da.

Du syntes kanskje det er litt tidlig å tenke på jul, men om en måned åpnes første luke i julekalenderen. Og om du ikke setter i gang med julebakst og kos akkurat i dag, så går det jo an å planlegge julen i god tid. Disse trøffelkulene er for eksempel fine å gi bort som gaver (året rundt). Smaker helt fantastisk godt og har lang holdbarhet. Mine favoritter er trøffelkuler med Grand Marnier eller med kaffesmak. For å få en god kaffesmak bruker du en god fryse-tørret kaffe. Rør ut 1-2 ss i 1/2 dl vann. Jeg pakket mine kuler inn i cellofanposer og dro et fint bånd rundt.  Fin som vertinnegave, julegave, kollegagave, førjulsgave. Eller bare spis dem selv 🙂

Picture

 


Trøffelkuler

100 g kremfløte
250 g sjokolade
smak ca. 50 g – eksempel:
cognac, rom, appelsinlikør, honning, kaffe eller chai te (putt gjerne teen i fløten)

Slik gjør du:
1. Fløten gis et oppkok og dras av platen.
2. Hakket sjokolade blandes i – rør til alt er smeltet.
3. Smak tilsettes.
4. Avkjøles et døgn i kjøleskap.
5. Rull kuler som trilles i kakao eller melis.

Oppbevares i kjøleskap, men spises helst rom-temperert.

Be the first to write a review
15 Kommentarer
  • Karin Hansen
    Svar
    Skrevet på15:07, 6. desember 2018

    Hvor mange kuler blir det av en porsjon, sånn ca,??

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på21:40, 6. desember 2018

      Umulig å svare på – kommer an på hvor store kuler du lager. Dette blir ganske mye om kulene er små..

  • Linn-Terese
    Svar
    Skrevet på10:15, 7. desember 2018

    Hei🎅🏼
    Hvilken sjokolade anbefaler du å bruke?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:36, 7. desember 2018

      Kuvertyre (altså ekte sjokolade med kakaofett). Her har jeg bare brukt vanlig kokesjokolade kjøpt på dagligvarebutikk.

  • Isabel
    Svar
    Skrevet på14:41, 27. februar 2019

    Er det viktig med disse ingrediensene (altså innholdet i det som feks kremfløten eller sjokoladen som gjør at det er så lett å lage)? Evt hvordan kan man gjøre de melkefri?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:11, 28. februar 2019

      Kremfløten gjør trøflene fløyelsmyke men du kan bytte ut fløte med for eksempel fruktsaft. Litt usikker på om man bytter mengde fløte fruktsaft 1:1, men jeg ville testet det ut.

      • Marit Gogstad
        Svar
        Skrevet på12:17, 13. desember 2020

        Har du noen tips til rulling av disse kulene? Mesteparten av sjokoladen henger igjen på henda og de blir langt i fra runde… 😰

        • Elin Krem.no
          Svar
          Skrevet på12:23, 13. desember 2020

          Ta en teskje av gangen, bruk gjerne hansker. Bruk iskald masse. Vet det er noe kliss, men så fort du får det over i kakao eller melis går det bedre..

  • Liane Thomasson
    Svar
    Skrevet på18:12, 12. desember 2020

    Kan man bruke laktosefri kremfløte og få samme konsistens?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:19, 13. desember 2020

      Det har jeg ikke testet, så det vet jeg ikke. I utgangspunktet tror jeg det skal gå helt fint.

    • Charlotte N
      Svar
      Skrevet på12:01, 13. desember 2020

      Jeg bruker laktosefri kremfløte i trøfler, det fungerer veldig bra.

  • Marianne gjertsen
    Svar
    Skrevet på09:35, 28. november 2022

    Hei. Tror du disse kan sendes med posten (innenlands) uten å bli dårlige? Siden de helst skal oppbevares i kjøleskap..

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:04, 29. november 2022

      Jeg ville ikke sendt disse i posten..

  • Marianne gjertsen
    Svar
    Skrevet på09:36, 28. november 2022

    Og tror du det vil smake godt å tilsette saften av en appelsin som smak?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:04, 29. november 2022

      Ja og nei. Appelsinsaft i seg selv er så lite konsentrert at det vil smake veldig lite. Det må i så fall kokes inn så det blir konsentrert. Sånne trøfler bør ikke ha for mye væske tilsatt. For å få appelsinsmak ville jeg heller tilsatt en appelsinlikør (Grand Marnier) eller hakkede, sylta appelsinskall.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...