Slik tørker du blomster til kakepynt

Slik tørker du blomster til kakepynt

Jeg har sådd kornblomster i hagen og har ei potterose som har overlevd vinteren, og vipps, så hadde jeg kakepynt, gitt. Å tørke spiselige blomster er veldig enkelt, du kan enten tørke dem i ovnen eller la de tørke på benken.

Tidligere har jeg vist deg hvordan man kandiserer fioler. Å tørke blomster er enklere, men husk at enkelte blomster nok vil miste fargen. Blomster som bevarer fargen og som tåler varmen fra ovnen: roseblader, ringblomster og roseblader. Blant annet. Det finnes sikker flere.

Jeg har ikke testet å tørke ville blomster, men vil du prøve kan du bruke kronblader fra natt og dag, geitrams, løvetann, blåklokke m. fl.

Alle blomstene er spiselige.

Slik gjør du:
1. Riv av kronbladene på blomsten du vil tørke og legg dem på et bakebrett med bakepapir.

2. Sett inn i ovnen på 50 grader (over/undervarme). Eller, la tørke på benken i et par dager (ikke utsatt for sollys)

3. La stå i ovnen til det er helt tørt \ – ca. to timer.

4. Oppbevares lufttett. Holdbarhet i årevis.

riv av kronbladene
legg utover et brett
jeg fant ut at jeg hadde et par roser jeg kunne tørke også..
kornblomstene klappet sammen etter bare ti minutter i ovnen, dermed fikk jeg plass til rosebladene også
etter to timer i ovnen
oppbevares på tett glass/ boks

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Heidi Gystad
    Svar
    Skrevet på19:45, 1. august 2022

    Hei!
    Kan man bruke alle typer roser?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Nøtte- og kokoskake..

Disse nøtte- og kokoskakene er laget etter inspirasjon...

Håkonkaker

Håkonkaker er etter hva jeg har skjønt opprinnelig...

Nyhet! ProBaker Time..

REKLAME. Wilfa ProBaker har oppgradert! Nå får du...

Stjerneboller

Julekos står for døra og er du som...

Afakaka (Bestefarkak..

Afakaka (uttales avakaka) betyr bestefarkake og er en...