Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Slik tørker du blomster til kakepynt

Slik tørker du blomster til kakepynt

Jeg har sådd kornblomster i hagen og har ei potterose som har overlevd vinteren, og vipps, så hadde jeg kakepynt, gitt. Å tørke spiselige blomster er veldig enkelt, du kan enten tørke dem i ovnen eller la de tørke på benken.

Tidligere har jeg vist deg hvordan man kandiserer fioler. Å tørke blomster er enklere, men husk at enkelte blomster nok vil miste fargen. Blomster som bevarer fargen og som tåler varmen fra ovnen: roseblader, ringblomster og roseblader. Blant annet. Det finnes sikker flere.

Jeg har ikke testet å tørke ville blomster, men vil du prøve kan du bruke kronblader fra natt og dag, geitrams, løvetann, blåklokke m. fl.

Alle blomstene er spiselige.

Slik gjør du:
1. Riv av kronbladene på blomsten du vil tørke og legg dem på et bakebrett med bakepapir.

2. Sett inn i ovnen på 50 grader (over/undervarme). Eller, la tørke på benken i et par dager (ikke utsatt for sollys)

3. La stå i ovnen til det er helt tørt \ – ca. to timer.

4. Oppbevares lufttett. Holdbarhet i årevis.

riv av kronbladene
legg utover et brett
jeg fant ut at jeg hadde et par roser jeg kunne tørke også..
kornblomstene klappet sammen etter bare ti minutter i ovnen, dermed fikk jeg plass til rosebladene også
etter to timer i ovnen
oppbevares på tett glass/ boks


Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Heidi Gystad
    Svar
    Skrevet på19:45, 1. august 2022

    Hei!
    Kan man bruke alle typer roser?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...