Din handlekurv er nå tom!
Slik tørker du blomster til kakepynt
Jeg har sådd kornblomster i hagen og har ei potterose som har overlevd vinteren, og vipps, så hadde jeg kakepynt, gitt. Å tørke spiselige blomster er veldig enkelt, du kan enten tørke dem i ovnen eller la de tørke på benken.
Tidligere har jeg vist deg hvordan man kandiserer fioler. Å tørke blomster er enklere, men husk at enkelte blomster nok vil miste fargen. Blomster som bevarer fargen og som tåler varmen fra ovnen: roseblader, ringblomster og roseblader. Blant annet. Det finnes sikker flere.
Jeg har ikke testet å tørke ville blomster, men vil du prøve kan du bruke kronblader fra natt og dag, geitrams, løvetann, blåklokke m. fl.
Alle blomstene er spiselige.
Slik gjør du:
1. Riv av kronbladene på blomsten du vil tørke og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
2. Sett inn i ovnen på 50 grader (over/undervarme). Eller, la tørke på benken i et par dager (ikke utsatt for sollys)
3. La stå i ovnen til det er helt tørt \ – ca. to timer.
4. Oppbevares lufttett. Holdbarhet i årevis.
Heidi Gystad
Hei!
Kan man bruke alle typer roser?
Elin Krem.no
Ja, så lenge de ikke er sprøytet.