Enkel dessert laget av solbær
Smuldrepai er kanskje den enkleste desserten man kan lage og smaker fantastisk godt sammen med solbær. Desserten spises lun med vaniljesaus eller is til. Eller med et sunnere alternativ som for eksempel vaniljekesam. Saken er laget for VGs matsatsing godt.no
Solbær er for meg sommerbæret med stor S. Som navnet tilsier smaker det av sol og sommer og enda bedre blir det når vi vet at bæret er sunnere enn sunnest og proppfullt av vitaminer og antioksidanter. Solbær er et hagebær og benyttes som oftest til fremstilling av saft, men den litt kraftige smaken passer også godt i kaker, desserter og is.
Smuldrepai med solbær
250 g søtet solbær evt. Solbærsyltetøy 100 g hvetemel 75 g smør 50 g havregryn 100 g demerarasukker
Slik gjør du: 1. Bland sammen sukker, havregryn og mel.
2. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
3. Ha solbærene i en form og strø blandingen over. Stekes på 180 -200 grader i ca. 30 minutter til toppingen har en gyllen farge.
|
|
Håkon
Så utrolig godt ut! Du er flink!
Konditor-Elin
Tusen takk Håkon!