Smuldrepai med solbær

Smuldrepai med solbær

Enkel dessert laget av solbær

Smuldrepai er kanskje den enkleste desserten man kan lage og smaker fantastisk godt sammen med solbær. Desserten spises lun med vaniljesaus eller is til. Eller med et sunnere alternativ som for eksempel vaniljekesam. Saken er laget for VGs matsatsing godt.no
Solbær er for meg sommerbæret med stor S. Som navnet tilsier smaker det av sol og sommer og enda bedre blir det når vi vet at bæret er sunnere enn sunnest og proppfullt av vitaminer og antioksidanter. Solbær er et hagebær og benyttes som oftest til fremstilling av saft, men den litt kraftige smaken passer også godt i kaker, desserter og is.



Smuldrepai med solbær

250 g søtet solbær evt. Solbærsyltetøy
100 g hvetemel
75 g smør
50 g havregryn
100 g demerarasukker

Slik gjør du:
1. Bland sammen sukker, havregryn og mel.

2. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt. 

3. Ha solbærene i en form og strø blandingen over. Stekes på 180 -200 grader i ca. 30 minutter til toppingen har en gyllen farge. 

2 Kommentarer
  • Håkon
    Svar
    Skrevet på09:41, 17. mars 2014

    Så utrolig godt ut! Du er flink!

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på10:24, 17. mars 2014

    Tusen takk Håkon!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits