Solbærmousse-kake

Solbærmousse-kake

Picture

Solbærkake pyntet med hvit sjokolade

Som så mange ganger før kommer ideene til meg så altfor seint. Konfirmasjons-selskapet begynte om en liten halvtime og jeg trengte noen solbær til kaka for å få den som jeg ville. Solbærslang?
Det bodde ingen i huset, bærene var overmodne og lite brukbare, men svaret er ja. Jeg gikk på solbærslang, stjal de dårlige bærene og fikk pyntet kaka som jeg ville ha den. Alt for kunsten (og konfirmanten). Unnskyld, jeg kommer ikke til å gjøre det igjen! (Tror jeg da…)

 

Solbærmousse-kake

Bunn 26 cm:
5 stk Eggehviter 
170g Melis 
170g Malte mandler
1/2 ts Bakepulver 

1. Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt.
2. Vend inn malte mandler og bakepulver. Stekes i springform 26 cm
Ovnstemperatur: 175 grader
Steketemperatur: ca.30 min.

Avkjøl bunnen, ta den ut av springformen og sett på en justerbar kakering (se bilde)

Mousse:
5 eggeplommer
75 g sukker (ca! kommer an på hvor søt saft du har)
1 1/2 dl solbærsaft (konsentrert)
6 gelatinplater
400-500 g pisket kremfløte

1. Kok solbær og sukker til det er redusert til ca. 1 dl. Avkjøl noe.
2. Ha eggeplommene i en bolle og tilsett sirupen under pisking. Pisk videre til du har en tykk eggedosis. 
3. Tilsett gelatin som du har bløtlagt og smeltet i mikroovn. 
4. Bland inn ferdigpisket kremfløte.
5. Jobb raskt på de to siste punktene, ellers vil du oppleve at gelatinen stivner og lager tråder eller klumper.

Hell solbærmoussen i kakeringen og avkjøl minimum 3 timer før servering.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Sjokoladedekor:
Jeg har klippet istykker en engangs-sprøytepose av plast til denne dekoren. Smelt hvit sjokolade i mikroovn. Kun 15 sekunder av gangen, rør til du har flytende masse. Hell sjokoladen i et papirkremmerhus og sprøyt som vist på bilde. Vri plasten og legg den på et brett som settes i kjøleskap. Resten av den hvite sjokoladen strykes utover plast og settes i kjøleskap – jeg lagde tre slike som vist på siste bildet. (Brytes opp i biter og plasseres rundt kaken) Klikk på bildene for å se de større.
Glitterkuler:
Trill marsipankuler og dypp de i litt vann. Trill i skåler med farget sukker (kjøpt ferdig på boks). 
Picture

Picture

Picture

Montering: 
Varm en skarp kniv og skjær rundt kaka for å løsne den fra ringen. Ta av ringen og pynt med glitterkuler, solbær og hvite sjokoladekrøller. Bryt opp hvit sjokolade og sett på rundt kanten. 
Picture

Picture

2 Kommentarer
  • Alvilde
    Svar
    Skrevet på13:18, 8. september 2017

    Hei, hvor mange dl er 400-500 g pisket kremfløte?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:24, 8. september 2017

      Hei Alvilde
      Det er ca. 4-5 dl ferdigpisket kremfløte

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits