Din handlekurv er nå tom!
Solskinnsboller
Saftige skillingsboller med et gult øye
Du velger selv om du vil lage vaniljekremen selv eller kjøpe den ferdig. Ikke skjær deigemnene for store. De skal være litt tynne og flate. Jeg tviler på at du får mange til overs, men skulle det skje kan du putte dem i fryseren og ha til neste kosestund. I sol eller regn.
Bolleoppskriften jeg har brukt finner du her
Vaniljekrem-oppskriften jeg har brukt finner du her
Fyll:
70 g smør
1 ½ dl brunt sukker/ vanlig sukker
kanel
|
|
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
2. Tilsett smeltet smør og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig. La maskinen kjøre opp mot maks fart i 5-7 minutter, avhengig av størrelse på deigen. Ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. Etter at deigen er ferdig eltet må den hvile.
3. La den hvile minimum 1/2 time på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose. Når deigen har hevet til dobbel størrelse kan du begynne utbakingen.
4. Kjevle ut et rektangel og smør på sukker og smør. Strø på kanel. Rull sammen og del opp i ca. 20 stk skillingsboller. Sett på en bakeplate kledd med bakepapir.
5. Klem med fingertuppene, slik at du får et stort hull i midten. Legg i godt med vaniljekrem.
6. La solskinnsbollene heve enda en gang (ca. ½ time). Stek på 220 grader 5-7 minutter.
Hanna
Hei!
Kan disse bakes glutenfrie også? Har du gode oppskrifter på glutenfri bakst eller kaker?
Konditor-Elin
Hei Hanna! Jeg er dessverre ingen dreven baker med glutenfritt mel, men det er jo bare å prøve! Har en egen kategori for glutenfitt http://www.krem.no/hjem/category/glutenfritt
by Busk
Umm de ser rigtig gode ud 🙂