Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Solskinnsmuffins med sitron og valmuefrø

Solskinnsmuffins med sitron og valmuefrø

Solskinnsmuffins er en variant av min solskinnskake med sitron, men her har jeg puttet både valmuefrø og lemon curd i.

Oppskriften gir 12 muffins, og for å få et ekstra spennende tygg tilsatte jeg valmuefrø. Det smakte ikke stort, så vil du ha det til å smake mer kan du sikkert tilsette mer enn de 2 ss jeg brukte.

Du kan også lage en stor versjon av solskinnskake, i langpanne, med kremostglasur.

Mine muffins ble litt for mye rørt (ikke bruk håndmikser til å rør inn melet) dessuten stekte de kanskje ett minutt for mye. Når man rører litt for mye aktiveres glutenet i melet, noe som gir litt hardere muffins. De ble likevel knallgode med litt lemon curd inni og et lag med melis på toppen.

Solskinnsmuffins (12 stk)
Lag først en porsjon lemon curd
(du bruker bare litt av den, så oppbevar resten på glass og ha i kjøleskapet. Kan for eksempel brukes i denne desserten)

3 egg
2 1/2 dl sukker (ca. 210g)
140 g smeltet smør/ margarin
3 dl hvetemel (180 g)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Skallet av 1 sitron
Saften av 1/2 sitron
2-3 ss valmuefrø (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Benytt helst romtempererte egg, tilsett sukker og pisk en tykk og lys eggedosis.
2. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn for hånd.
3. Rasp av sitronskallet og klem i saften av en halv sitron. Rør inn saft av sitron og smeltet smør (du kan også bruke flytende).
4. Fordel røra i 12 stk muffinsformer i et muffinsbrett.
5. Stek midt i ovnen på 175 grader varmluft ca. 20 minutter, eller 180 grader over/undervarme 20-25 minutter.

Skjær ut toppen (se bilder under) – legg på en skje med lemon curd. Legg på toppen igjen og stryk på et lag melisglasur.

 

Visp tygg eggedosis av sukker og egg.

Bruk en slikkepott heretter, sånn at mest mulig luft bevares i massen.

Ha evt i valmuefrø til slutt.

Jeg brukte en gjenbrukbar sprøytepose og fordelte massen på 12 muffinsformer

Klare for ovnen.

Bruk gjerne en bakepinne for å sjekke om muffinsene er ferdige. Henger det deig igjen på pinnen må de steke lenger.

Avkjøl på rist.

Bruk en spiss, skarp kniv og skjær ut toppen.

Legg i lemon curd og legg på toppen.

 

Lag melisglasur av vann og melis, og tilsett gjerne litt gul farge om du vil. Stryk på toppen.

 

Her er påskevarsjonen, der jeg har pyntet hver muffins med et lite sjokoladeegg.

 


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Solskinnsmuffins med..

Solskinnsmuffins er en variant av min solskinnskake med...

Budapestrull med kaf..

En av de mest populære oppskriftene på krem.no...

Elins lubne cookies

Det er en litt annerledes type cookies som...

Fastelavnsblomst

Fastelavnshelg! Du har kanskje sett kremboller i sosiale...

Flettekrans med kane..

Jeg måtte bare teste ut en en fletteteknikk...