Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Suksesstopper

En liten rest med suksessterte-krem fikk meg til å lage disse små toppene av mandelmasse.
Du velger med andre ord selv hvor mange du vil lage og hvor store de skal være.

Jeg bruker samme oppskrift på krem som til Elins gule bomber

Hvis jeg skal tippe får 80-100 stk stk små biter av denne porsjonen med krem, minst. Mine biter av stekt mandelmasse veide ca. 10 gram- så kan du regne deg frem til hvor mye masse du trenger.

Kjøp en marsipan med minimum 50% mandler eller bruk kransekakemasse.

Suksesstopper
Krem
4 eggeplommer
100 g sukker
1.3 dl fløte
2.5 ts vaniljepasta eller frøene fra 1 vaniljestang eller 3-4 ts vaniljesukker
100 g smør (tilsettes først etter at kremen er avkjølt)

Bland eggeplommer, fløte, sukker og vanilje i en kjele og varm det opp uten at det koker. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne. Hvis kremen virker rennende, er den for lite varmet. Koking vil gjøre at den skiller seg, men den tåler et par kokebobler. Skulle uhellet være ute og den har fått for mye varme, kan du sile den for å få bort alle koagulerte biter av egg..

Rundt 800-1000 g kransekakemasse eller mandelmasse

Sjokolade til å dyppe i
200-300 g mørk sjokolade
ca. 30-50 g delfiafett

Slik gjør du:
1. Del mandelmassen i biter, så store du selv ønsker. Legg på plate med bakepapir, stek på ca. 210 grader over/undervarme i 7-10 minutter. Bitene skal ha gyllen farge.
2. Legg bitene på et brett og sprøyt på sukess-krem. Bruk gjerne en stjernetyll i posen. Sett bitene kjølig.
3. Smelt sjokolade og fett over vannbad eller i mikro. Tilsett så mye delfiafett at du får en flytende sjokolade. Hell sjokoladen over i en bolle som ikke er for vid, så blir det lettere å dyppe bitene helt nedi sjokoladen.
4. Dypp en og en bit, sett over på et nytt brett. Sett kjølig.
5. Bitene kan oppbevares en ukes tid i kjøleskap, eller fryses.

Jeg hadde en liten rest med suksesskrem igjen, og fant en pakke marsipan i kjelleren som kunne stekes. Bingo!
Rull en pølse og del i passe store biter (ca. 10 gram per bit)
Etter at mandelbitene er stekt og avkjølt, legg på et brett.
Sprøyt på krem på hver bit.
Smelt sjokolade i mikro eller over vannbad, hell den over i en litt smal beholder.
Dypp hver bit opp og ned mange, mange ganger. Da drar du sjokoladen av, sånn at den ikke renner ned på kantene.
Settes til avkjøling.
Helt nydelige små konfektbiter. Oppbevares best i fryser.
Be the first to write a review
2 Comments
  • Posted at 02:30, 6. april 2023

    Ser aldeles rålekkert ut👍👍😊🐣🐥

  • Mette-Mari Odberg Heum
    Svar
    Posted at 16:23, 18. april 2023

    De ser fantastisk gode ut. Skal prøve å lage denne . Den er veldig lik Sara Bernhard kaken synes jeg.

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...