Sunne bananmuffins

Sunne bananmuffins

Bilde

Sunn og mettende nistemat med havremel og sviske

At noe så godt kan være proppet med så mye sunnhet? Banan-bakst blir ofte tungt og klumpete, men disse ble temmelig lette, søte og gode, og det tiltross for at det er knapt med sukker i oppskriften. 

Det er vinterferie-tid og har du lyst på noe godt, som også er mettende tur-mat, da har du funnet rett oppskrift. Disse er proppet med sunne saker og er perfekte å putte i sekken. Det er lite sukker, men personlig syntes jeg det ble mer enn nok søtt. Det er fordi overmodne bananer og svisker gjør disse naturlig søte. De ble altså knallgode 🙂

Hemmeligheten til å ikke lage sprettball av disse er å ikke røre for mye. Når melet siktes inn, bruk en sleiv og dra rundt til det er blandet i deigen. Ikke mer! Pass også på at du ikke bruker altfor mye banan. Mine to bananer veide nøyaktig 225 gram og var akkurat passe. (Bruker du tre brune bananer kan muffinsen fort bli rå)

Bananmuffins med havremel og svisker (16 stk)

90 g brunt sukker (hvis ikke du har, bruk vanlig sukker)
2 egg
4 ss nøytral olje
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
1/2 ts kanel (valgfritt)
1 ts salt
100 g havremel (om du ikke har havremel, kjør havregryn i en foodprocessor)
25 g sammalt hvete fint
75 g hvetemel
2 brune bananer (ikke bruk mer enn 225g)
130 g hakkede svisker

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 
2. Tilsett olje og moste bananer og rør sammen med en sleiv (rør så lite som mulig).
3. Sikt inn det tørre og rør bare såvidt sammen.
4. Fordel i muffinsformer og stek på 180 grader i 15-20 minutter. 

Bilde

Her er noen av ingrediensene, om du ikke har havremel kan du kjøre havregryn i en foodprocessor. Om du ikke har brunt sukker, ta det du har :) 
Bilde

Ikke rør dette for mye sammen. Da unngår du å få “sprettballer”. 
Bilde

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits