Din handlekurv er nå tom!
Tilslørte bondepiker
Knallgod tradisjonsdessert
Tilslørte bondepiker
Til en litt stor bolle med dessert til 5-6 personer (kommer an på hvor glade de er i dessert..) trenger du ca: Eplemos ca.500g Husk at du ikke behøver å følge denne oppskriften slavisk! Liker du mye syltetøy tar du det, liker du mye krem, pisk en liter -eller er kavringsmulene best, knuser du bare flere. Hensikten er at du har -et lag syltetøy -et lag kavring -et lag pisket krem. Dette gjentas til bollen er full – eller du ikke har flere ingredienser igjen. Hvordan lage eplemos? I går kokte jeg eplemos, og i stede for å bruke bare hvitt sukker valgte jeg å erstatte ca. 1/3 del av sukkeret med brun farin. Brunt farin gir mosen en litt karamellaktig smak, og setter en mer gyllen farge. Oppskriften ble ca. sånn: 1 – 1, 5 kg kg epler 1,5 dl vann 100 g brun farin 200 g sukker Valgte å gi det et kraftig oppkok under lokk, og dro det så av plata etter noen minutter. Da fikk jeg noen digre, deilige eplebiter i syltetøyet.
|
Du kan lage kavring selv. Kjøpeboller uten rosiner deles i to og settes i ovnen 50-75 grader natten over. Eller du kan kjøpe ferdige sukkerkavringer på butikken. Den enkleste måten å unngå smuler over hele kjøkkenet er å knuse dem i en pose med en kjevle (eller annen egnet redskap). Bruk en litt tykk pose (hvis du har) eller legg to-tre poser utenpå hverandre. Dette gir forøvrig god mental helse!
Kremen tilsettes 2 – 3 ss sukker og piskes myk og bløt. Den skal være super-slapp, men ikke rennende. Så er det bare å starte og legge sammen lag for lag. Her er det ingen regler om hva man skal starte med. Husk at kavringen trekker til seg fuktighet, så den vil bli noe myk etter en dag i kjøleskapet. Den blir derfor best om den lages sammen dag som den skal spises.
|
Mai Wangen
I min familie stekte vi alltid di knuste kavringene i steikepanna med litt sukker. Blir enda bedre, veldig sprøtt og trekker ikke til seg fuktighet så fort heller . Mye bedre !
Mvh Mai
Konditor-Elin
Smart! Takk for godt tips Mai 🙂