Din handlekurv er nå tom!
Tropisk ostekake med mango og pasjonsfrukt
Cheese cake Tropicana Hurricana. Ya man.
Vi var litt uenige i familien om smaken kunne vært mer intens. Opprinnelig brukte jeg 3 dl kremfløte i denne kaken, men jeg har nedjustert oppskirften til 2 dl for å få frem mer smak. Liker du den mildere – bruk gjerne 3 dl.
Kaka kan lages ferdig en til to dager før den skal spises og kan fryses.
OBS! Oppdatert informasjon: Jeg har blitt nødt til å gjøre om litt på denne oppskriften, ettersom den opprinnelige smoothie-miksen inneholdt variable mengder av papaya og ananas, noe som gjorde at den i enkelte tilfeller ikke stivnet.
Tropisk ostekake med pasjonsfrukt (Tropicana Hurricana)
Tropisk mos:
400 g mango (kjøp gjerne frossen – fra Eldorado)
70 g sukker
Tin blandingen, eller skrell og skjær av fruktkjøtt av mango. Mos den i en blender eller med en stavmikser. Ha i kjele og kok opp med 70 g sukker. Helles i en bolle og avkjøles til romtemperatur.
Bunn:
200 g havrekjeks (for eks. digestive)
80 g smør
Ostekaken
3 dl ferdig moset mango
saften av 1/2 sitron
6 plater gelatin
200 g nøytral kremost (for eksempel Philadelphia)
75 g melis
2 dl kremfløte
3 stk pasjonsfukt
Gele på toppen
2 dl most mango (om du ikke har nok - bland ut med vann til du får 2 dl)
1 ss sitronsaft
1 pasjonsfrukt
4 plater gelatin
Slik gjør du:
1. Lag mango mos (se over)
2. Finknus kjeks i en bolle (eller i en foodprocessor), ha i smeltet smør. Klem kjeksen ut i en springform kledd med bakepapir
ca. 23-24 cm. (Valgfritt: Stek på 180 grader i 10 minutter – avkjøl i kjøleskap)
3. Legg gelatin i kaldt vann.
4. Pisk kremfløte og sett kjølig.
5. Pisk sammen romtemperert kremost og melis.
6. Bland inn sitronsaft i mango-mos. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i litt av blandingen.
7. Ha den varme blandingen i resten av mango-mosen. Hell alt over i bollen med kremost. Bruk en håndmikser eller en ballongvisp og rør sammen. Tilsett bløtpisket kremfløte.
8. Skrap ut innholdet av 3 pasjonsfrukt og bland inn.
9. Hell i formen og sett kjølig. La stå til ostekaken er fast før du legger på gele.
10. Gele: Legg gelatin i kaldt vann i minimum fem minutter. Ha sitronsaft, resten av mangomos + en pasjonsfrukt i en bolle/ kjele. Klem ut vannet av gelatinen og ha i beholderen. Smelt sammen. Avkjøl litt før du heller geleen over kaken. Sett kjølig.
|
|
Kine
Hvilke tropisk smoothie blanding har du brukt? Å hvor får man kjøpt det?
Konditor-Elin
Du kan bruke all (frossen) frukt (bland det du ønsker). Jeg fant en pose på Kiwi (Eldorado) med ferdig tropisk blanding.
Monica
Yummi, denne så snadderaktig ut, MÅ prøves 🙂
Siri
Jeg driver å lager denne nå, og nå har jeg ventet i mange timer på at ostkaka skal stivne.. men det gjør den ikke. Stått over 6timer i kjøleskapet.. kan jeg redde den??
Konditor-Elin
Du kan prøve å tilsette mer gelatin. Varme litt av blandingen og tilsette oppbløtt gelatin (2-3 plater) som blandes inn i resten av røra. Eneste håp. Eller servere den som iskake.
Det som skjer er at det er for mye syre i den tropiske frukten. I min kake gikk det fint, men hvis det er veldig mye av for eksempel ananas eller papaya kan det gå galt…
Konditor-Elin
Oppskriften er nå endret! Jeg har byttet ut tropisk smoothieblanding med kun mango. Ettersom posene inneholdt variable mengder av frukten gjorde det at den i enkelte tilfeller ikke stivnet. Hører gjerne deres erfaring med å bare bruke mango 🙂
Torunn
Hei. Jeg lager kaken din nå og har et spørsmål. 3 dl mangopure som skal blandes i kremen, må ikke den være varm når jeg tar i 6 plater gelatin? Det står at pureen skal avkjøles… ?
Konditor-Elin
Ta litt av mangomosen og smelt gelatinen i den. Bland det så inn i resten av mango-mos (den skal være avkjølt men ikke kald. Jeg retter i fremgangsmåten!
Åse
Hei, jeg klarte å blande all mangomos i osteblandingen. Vil det kun bli mangosmak på denne kaken..?
Elin Krem.no
Ja, men det er jo bare godt…
heidi raaen
Et lite tips: Jeg blandet i litt vaniljesukker/vaniljepulver i selve ostemassen, rundet av smaken super bra! 🙂 Takk for oppskrift!
Elin Krem.no
Takk for tips!
Mette Fjeldstad
Hei!
Bruker du pasjonsfrukten med frø i selve ostekaken også? Går det greit å sile hvis jeg ønsker kake/gelé uten frø?
Elin Krem.no
Sil i vei!